La Liga
Betis
Betis
11
Real Madrid
Real Madrid
Aitor Ruibal García 66
Jude Bellingham 53

Betis 1-1 Real Madrid. Bellingham marchează, dar nu cucerește fortăreața Villamarin

Betis și Real Madrid au încheiat la egalitate, scor 1-1, un meci în care ambele echipe au avut absențe importante și în care s-a resimțit lipsa atacantului central la gruparea madrilenă.

Cronică scrisă de - autor de articole despre Real Madrid, Bundesliga, Premier League și Ligue 1, contributor din 2020 la turneele finale.
09 decembrie 2023
Bellingham, marcator în meciul Betis - Real Madrid 1-1
Bellingham, marcator în meciul Betis - Real Madrid 1-1

Jude Bellingham a marcat al 12-lea său gol în La Liga, însă absențele din compartimentul median au făcut ca Real Madrid să nu aibă răspunsul potrivit la jocul intens al celor de la Betis, iar meciul de pe Benito Villamarin s-a terminat 1-1, remiză care o poate costa pe echipa lui Ancelotti prima poziție în clasament la capătul acestei etape în cazul în care Girona câștigă derby-ul cu FC Barcelona.

Obligat de circumstanțe, Ancelotti i-a titularizat simultan pe Toni Kroos și Luca Modric pentru doar a treia oară în acest sezon, după ce o mai făcuse la Cadiz unde meciul nu a pus probleme, dar și contra lui Atletico, în mod sigur cel mai slab meci făcut de Los Blancos. Pe terenul lui Betis rezultatul a fost mixt, concretizat printr-o bună circulație a balonului în zona mediană, dar și momente de joc cu probleme în a ține în frâu atacurile energice ale gazdelor, chiar dacă și aceștia au avut absențe importante la mijloc, mai ales cea a lui Guido Rodriguez, omul pe umerii căruia se sprijină întregul echilibru al alb-verzilor.

Timp de o jumătate de oră, Real Madrid s-a simțit confortabil pe Benito Villamarin dar i-a lipsit atacantul central care să convertească mingile ajunse în careu. A fost un gol dar nu a contat pe tabelă din cauza unei poziții de offside ci doar la impresia artistică, pentru pasa spectaculoasă a lui Bellingham și mingea trecută de Rodrygo printre picioarele adversarului direct, înainte ca o serie de atingeri norocoase să ducă mingea în poartă din piciorul lui Brahim Diaz. Rodrygo în mod special a fost spectaculos în partea stângă, unde nu a întâmpinat suficientă opoziție din partea fundașului circumstanțial Ruibal, soluție de avarie ca urmare a suspendării lui Bellerin.

Finalul de repriză a aparținut lui Betis, însă fără soluție în fața lui Lunin, preferat lui Kepa deși acesta era refăcut, în ciuda tuturor asigurărilor date de Ancelotti că bascul este soluția numărul unu în poarta lui Real Madrid.

Betis a început mai bine și repriza a doua, dar cei care au marcat au fost oaspeții. A făcut-o Bellingham în minutul 53 din pasa lui Diaz, iar golul i-a oferit multă liniște lui Real Madrid, care a trecut la controlul său eficient al jocului, ținând mingea departe de propria poartă spre frustrarea andaluzilor.

Punctul de inflexiune a fost însă execuție personală a lui Ruibal care a trimis mingea în vinclu cu un șut de la distanță, probabil singura soluție pentru schimbare în condițiile date. Din nou jocul s-a schimbat. Din calmul absolut din precedentele zece minute Madridul a început să resimtă presiunea, iar mutările lui Ancelotti reflectă și ele nivelul de energie din teren, mutând întâi ofensiv în căutarea golului victoriei prin introducerea lui Joselu, apoi defensiv, la conservarea rezultatului.

Finalul a fost însă aprins, iar victoria putea merge în oricare direcție. Isco în minutul 90 a lovit bara cu o lovitură de cap nu tocmai bine executată după o desincronizare în apărarea Madridului, apoi Joselu a văzut cum o minge șutată de el și deviată de unul din fundașii gazdelos a trecut la puțini centrimetri de poarta lui Silva. S-a terminat totuși 1-1, un rezultat cu care Betis rămâne neînvinsă pe propria arenă dar care pentru Real va însemna diminuarea distanței față de una din rivale, în cazul în care derby-ul catalan Barcelona – Girona de duminică seară nu se va termina și el egal.

Betis - Real Madrid 1-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Betis - Real Madrid: Unsprezece de start inedit pentru Real Madrid în meciul cu numărul 21 al sezonului

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Betis - Real Madrid 1-1

Betis
Șuturi Betis
  • Total: 14
  • Pe poartă: 6
37-63
Posesie (%)
  • Betis
  • Real Madrid
Real Madrid
Șuturi Real Madrid
  • Total: 12
  • Pe poartă: 2
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
14
12
Șuturi pe poartă
6
2
Șuturi pe lângă poartă
4
6
Șuturi blocate
4
4
Faulturi comise
14
7
Cornere
7
6
Cartonașe galbene
2
1
Parade portar
1
5
Total pase
419
727
Pase completate
351
653
Acuratețe pase
84%
90%