Carlo Ancelotti a fost demis de la Bayern Munchen

Italianul Carlo Ancelotti a fost demis de la Bayern Munchen după eşecul suferit în Champions League, scor 3-0 pe terenul lui Paris Saint-Germain

Carlo Ancelotti
28 septembrie 2017

Începutul de sezon nefast pentru Bayern Munchen pare a fi pus lucurile în mişcare, iar consiliul de administraţie al clubului german s-a reunit în cursul zilei de astăzi pentru a decide viitorul lui Carlo Ancelotti pe banca tehnică a bavarezilor. Eşecul din campionat cu Hoffenheim, scor 2-0, părea iniţial a fi doar un accident, însă rezultatul de egalitate consemnat în ultima etapă de campionat, scor 2-2 pe teren propriu contra celor de la Wolfsburg, colaborat mai ales cu eşecul drastic suferit în UEFA Champions League, 3-0 pe Parc des Princes în duelul cu Paris Saint-Germain, a adus în discuţie posibila demitere a lui Carlo Ancelotti.

“Această înfrângere este foarte dureroasă, vom discuta într-o manieră clară pentru a înţelege ce anume nu a funcţionat şi vor exista consecinţe. Echipa văzută pe teren la Paris nu a fost adevăratul Bayern.” – a declarat Karl-Heinz Rummenigge, directorul executiv al lui Bayern Munchen, vizibil nemulţumit de evoluţia campioanei Germaniei în deplasarea de pe Parc des Princes – “Este important să redresăm imediat această situaţie şi să arătăm din nou de ce suntem capabili, să demonstrăm că suntem o echipă capabilă de lucruri mari, atât în Germania, cât şi în Europa.”

Iar prima consecinţă a fost demiterea lui Carlo Ancelotti, care avea un contract de aproximativ 15 milioane de euro pe sezon, valabil până în 2019. Numele lui Willy Sagnol – secundul lui Carlo Ancelotti pe banca lui Bayern Munchen – este cel vehiculat cu privire la înlocuitorul său, cel puţin pentru meciul din etapa viitoare de campionat, când bavarezii vor înfrunta Hertha Berlin în deplasare. Presa din Germania indică de asemenea şi numele lui Thomas Tuchel, fostul tehnician al celor de la Borussia Dortmund, printre posibilii candidaţi pentru a prelua pe Bayern Munchen.

Fostul antrenor al lui AC Milan a câştigat titulul în stagiunea anterioară, precum şi două Supercupe ale Germaniei cu Bayern Munchen, însă evoluţiile la nivelul competiţiei europene au făcut ca Ancelotti să fie demis după doar un sezon pe banca tehnică a bavarezilor.