Champions League
Chelsea
Chelsea
40
Juventus
Juventus
Trevoh Chalobah 25
Reece James 55
Callum Hudson-Odoi 58
Timo Werner 90+5

Chelsea – Juventus 4-0. Revanșă pentru londonezi cu trei goluri reușite de jucători din propria academie

Cronica meciului Chelsea - Juventus, scor 4-0, în urma căruia londonezii au urcat peste juventus în clasamentul grupei de Champions League.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
24 noiembrie 2021
Chelsea - Juventus 4-0, 23 noiembrie 2021, Champions League
Chelsea - Juventus 4-0, 23 noiembrie 2021, Champions League

În 2013, ultima oară când Chelsea era deținătoare a trofeului Champions League, nu reușea să iasă dintr-o grupă în care a dat peste Juventus, după ce a pierdut clar la Torino cu 3-0 un meci în urma căruia antrenorul Roberto di Matteo avea să fie demis. Opt ani mai târziu sorții au făcut ca cele două formații să se revadă în grupe cu Chelsea din nou în postura de campioană en-titre, de această dată doar pentru a decide ordinea cu care vor merge împreună în optimile competiției, iar fotbalul șampanie practicat de trupa londoneză a provocat torinezilor cea mai dură înfrângere a lor în principala competiție europeană.

Romelu Lukaku a reapărut pe banca de rezerve a lui Chelsea după o lună de absență dar nu a fost nevoie de intrarea sa pe teren pentru ca actualul lider din Premier League să își ia cu vârf și îndesat revanșa pentru înfrângerea oarecum neașteptată de la Torino. Trei jucători proveniți din propria academie – Trevoh Chalobah, Reece James și Callum Hudson-Odoi – au dat tonul unei mari victorii a londonezilor, iar Werner, intrat și el după o lună de pauză forțată, a închis tabela în prelungiri cu a treia reușită stagională.

Singurele momentele neplăcute pentru The Blues contra lui Juventus au fost accidentările lui Ben Chilwell și N’Golo Kante, însă Tuchel își vede ușor-ușor recompus lotul stelar după ce Christian Pulisic a bifat al doilea meci ca titular din acest sezon după cel de campionat cu Crystal Palace jucat în august în etapa inaugurală de Premier League.

A existat polemică la primul gol al londonezilor, marcat de Chalobah cu o minge deviată din brațul lui Rudiger după o lovitură de colț la care Bonucci a solicitat și un fault în atac, însă arbitrajul video a pledat pentru corectitudinea acțiunii ofensive. Juventus a oferit puțin în atac, dar a avut totuși o mare ocazie de egalare prin fostul jucător al lui Chelsea Alvaro Morata, însă Thiago Silva a respins spectaculos de pe linia porții contribuing astfel decisiv la al 31-lea clean sheet în cele 50 de meciuri din mandatul lui Thomas Tuchel.

Reece James cu o superbă execuție din unghi a făcut 2-0 la zece minute de la reluare și la scurt timp scorul a luat proporții grație lui Hudson-Odoi, aflat la a doua reușită a sezonului. Werner a închis tabela în prelungiri pentru o victorie reconfortantă care o aduce pe Chelsea deasupra lui Juve în clasament grație rezultatelor directe, însă londonezii vor avea treabă și în ultima etapă când doar o victorie la St.Petersburg le asigură prima poziție la finalul grupei.

Chelsea - Juventus 4-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Chelsea - Juventus: Pulisic, titular pentru doar a doua oară în actualul sezon

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Chelsea - Juventus 4-0

Chelsea
Șuturi Chelsea
  • Total: 21
  • Pe poartă: 8
54-46
Posesie (%)
  • Chelsea
  • Juventus
Juventus
Șuturi Juventus
  • Total: 8
  • Pe poartă: 2
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
21
8
Șuturi pe poartă
8
2
Șuturi pe lângă poartă
6
5
Șuturi blocate
7
1
Faulturi comise
13
13
Cornere
13
3
Ofsaiduri
0
0
Cartonașe galbene
0
1
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
1
4
Total pase
509
438
Pase completate
422
360
Acuratețe pase
83
82

Meciuri precedente între Chelsea și Juventus

2021-2022

  • Champions LeagueChampions League
    Miercuri, 29 sep. 2021
    Juventus
    Juventus
    1-0
    Chelsea
    Chelsea