Cifre impresionante pentru Christian Pulisic, cel mai tânăr marcator străin din Bundesliga

La vârsta de doar 19 ani, mijlocaşul ofensiv al celor de la Borussia Dortmund, Christian Pulisic, a impresionat deja prin jocul şi realizările sale

Christian Pulisic, Borussia Dortmund
20 septembrie 2017

A împlinit recent 19 ani, însă în ciuda vârstei Christian Pulisic a tras deja de partea sa atenţia publicului şi a mass-media, care inevitabil a început să scoată în evidenţă posibilele asemănări şi comparaţii cu cele mai importante puncte actuale de referinţă din fotbalul mondial, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo.

Prin prezenţa pe teren în repriza a doua a meciului câştigat de Borussia Dortmund într-o manieră facilă contra celor de la FC Koln în etapa de campionat din weekend, Christian Pulisic a ajuns la un total de 60 de partide disputate pentru clubul german. Înainte de a împlini 19 ani, portughezul Cristiano Ronaldo a reuşit să adune 53 de apariţii oficiale, în timp ce Leo Messi adunase doar 34 de partide pentru FC Barcelona. Aflat la momentul respectiv în plină consacrare, Messi a reuşit să înscrie nouă goluri până la vârsta de 19 ani, o performanţă atinsă şi de Christian Pulisic în tricoul celor de la Borussia Dortmund, care astfel îl situează peste cifrele lui Cristiano Ronaldo, autor a doar şase goluri în meciuri oficiale.

Însă realizările la nivel internaţional sunt cele care îl diferenţiază cu adevărat pe tânărul şi extrem de talentatul jucător american. Mijlocaşul ofensiv al celor de la Borussia Dortmund a evoluat deja pentru Statele Unite în meciuri de calificare la Campionatul Mondial, a bifat prezenţe la Copa America şi o serie de amicale, ajungând astfel la 18 partide disputate pentru selecţionata americană, ceea ce reprezintă dublul numărului de prezenţe adunate la momentul respectiv de Lionel Messi cu Argentina. Performanţa lui Pulisic este cu atât mai valoroasă dacă luăm în considerare faptul că la vârsta lui, Cristiano Ronaldo nu îşi făcuse debutul în echipa naţională a Portugaliei.

În aprilie 2016, Christian Pulisic a devenit cel mai tânăr marcator străin din Bundesliga, iar la scurt timp distanţă şi-a trecut în palmares o nouă bornă importantă, devenind cel mai tânăr fotbalist autor a două goluri în campionatul german. Pe 28 mai 2016, jucătorul născut în Hershey, Pennsylvania a marcat într-un meci amical internaţional contra reprezentativei statului Bolivia şi a devenit astfel cel mai tânăr jucător din era modernă autor al unui gol pentru Statele Unite, la doar 17 ani şi 253 de zile. Pe 2 septembrie 2016 Pulisic a devenit cel mai tânăr american marcator în preliminariile unui campionat mondial, la 17 ani şi 349 de zile.

“Încerc să dau totul şi să joc cât mai bine, atât pentru mine, cat şi pentru colegii mei. Ştiu că mai am foarte multe lucruri de îmbunătăţit, multe lucruri la care trebuie să cresc, de la aspectul fizic până la ceea ce cred că fac cel mai bine în acest moment, anume depăşirea adversarilor. Încerc să găsesc mereu noi modalităţi de a-mi surprinde adversarii.” – declara recent tânărul jucător al celor de la Borussia Dortmund.

În speranţa că va reuşi să continue pe acest drum şi va fi ferit de accidentări grave, Christian Pulisic are toate şansele să devină una dintre vedetele fotbalului în următorii ani şi poate încerca să atingă standardele extrem de ridicate impuse de Messi şi Ronaldo de-a lungul ultimului deceniu.