Ligue 1
Clermont Foot
Clermont Foot
05
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Neymar 9
Achraf Hakimi 26
Marquinhos 38
Lionel Messi 80
Lionel Messi 86

Clermont Foot 0-5 Paris Saint-Germain. Dublă Messi și trei assisturi pentru Neymar în primul meci al lui PSG în noul sezon de Ligue 1

Paris Saint-Germain a câștigat la scor pe terenul lui Clermont Foot în etapa inaugurală din Ligue 1, un meci în care Messi a marcat un gol din foarfecă

Cronică scrisă de - fan al echipei Real Madrid, dar cu o afinitate crescândă pentru Bayern după o perioadă din viață petrecută la Munchen.
07 august 2022
Messi a marcat din foarfecă în meciul Clermont - PSG 0-5
Messi a marcat din foarfecă în meciul Clermont - PSG 0-5

La fel ca în Supercupa câștigată cu 4-0 în fața lui Nantes în urmă cu o săptămână, PSG a fost lipsită de Kylian Mbappe care a rămas la Paris cu probleme la adductori, însă de această absență a profitat din plin Neymar, care din jucătorul pus pe lista de transferuri acum o lună pare să își fi asumat brusc rolul de lider al echipei. Un gol și trei assisturi și mai ales conlucrarea exemplară cu Messi și cu celălalt atacant Pablo Sarabia au marcat o seară memorabilă a brazilianului, iar campioana en-titre a început noua ediție de Ligue 1 cu o victorie la scor cu care se instalează deja confortabil pe prima treaptă a clasamentului.

A fost nevoie de doar nouă minute pentru ca superioritatea lui PSG la toate capitolele să se vadă și pe tabelă: Messi a filtrat cu o atingere fină o minge centrată din stânga pentru Neymar, iar brazilianul a marcat primul gol al parizienilor în noua ediție de campionat.

Clermont a avut probleme să iasă din propria jumătate, iar orice încercare de a construi ceva a lăsat-o descoperită în apărare. Așa s-a întâmplat în minutul 26 când Achraf a avut spațiu larg de pătrundere pe contraatac și nu s-a mai complicat cu o pasă pentru vreunul din coechipierii ajunși rapid în fața porții ci a finalizat el însuși cu un șut în vinclu. Iar până la pauză a punctat și Marquinhos cu capul, după o lovitură liberă bătută de Neymar.

PSG a lăsat-o mai moale în partea secundă, însă după minutul 80 Messi a reușit o dublă, marcând întâi după o combinație cu Neymar ca în vremurile bune de la Barcelona, apoi cu o foarfecă după o preluare pe piept în careul advers.

Într-un final mai mult decât liniștit antrenorul Christophe Galtier i-a oferit șansa debutului lui Warren Zaire-Emery, care la 16 ani, patru luni și 29 de zile a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează pentru PSG într-un meci oficial.

Clermont Foot - Paris Saint-Germain 0-5, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Clermont Foot - Paris Saint-Germain: Warren Zaire-Emery, cel mai tânăr jucător din istoria lui PSG într-un meci oficial

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Clermont Foot - Paris Saint-Germain 0-5

Clermont Foot
Șuturi Clermont Foot
 • Total: 7
 • Pe poartă: 1
39-61
Posesie (%)
 • Clermont Foot
 • Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Șuturi Paris Saint-Germain
 • Total: 18
 • Pe poartă: 12
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
7
18
Șuturi pe poartă
1
12
Șuturi pe lângă poartă
3
4
Șuturi blocate
3
2
Faulturi comise
13
13
Cornere
0
6
Ofsaiduri
0
4
Cartonașe galbene
2
1
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
7
1
Total pase
425
673
Pase completate
355
603
Acuratețe pase
84
90

Meciuri precedente între Clermont Foot și Paris Saint-Germain

2021-2022

 • Ligue 1Ligue 1
  Sâmbătă, 11 sep. 2021
  PSG
  Paris Saint-Germain
  4-0
  Clermont Foot
  Clermont
 • Ligue 1Ligue 1
  Sâmbătă, 9 apr. 2022
  Clermont
  Clermont Foot
  1-6
  Paris Saint-Germain
  PSG