Contraperformaţă pentru Benevento: cel mai slab început de sezon din istoria fotbalului

Benevento nu a reuşit să adune niciun punct după primele 13 etape de Serie A, ceea ce reprezintă cel mai slab început de sezon din istoria fotbalului

Amato Ciciretti, Benevento
20 noiembrie 2017

Benevento a reuşit să depăşească un record care dura de 87 de ani şi care îi aparţinea lui Manchester United. Din păcate pentru micuţa echipă din regiunea Campania recordul este reprezentat de o contraperformaţă greu de imaginat: după 13 etape din actuala ediţie de Serie A, Benevento a înregistrat 13 înfrângeri şi nu a reuşit astfel să adune niciun punct în campionat.

La începutul lunii iunie, Benevento îşi asigura prima promovare în Serie A de-a lungul celor 87 de ani de existenţă, graţie succesului consemnat cu scorul general de 1-0 la capătul dublei manşe cu Carpi. Totuşi, prima prezenţă în liga superioară se dovedeşte a fi o sarcină mult peste puterile echipei din regiunea Campania, care se îndreaptă cu paşi rapizi către revenirea în Serie B. Până în urmă cu două etape, recordul pentru cel mai slab debut de sezon (luând în considerare cele mai puternice cinci campionate din Europa) îi aparţinea, oarecum dificil de anticipat, lui Manchester United, însă data din stagiunea 1930-1931, când “Diavolii” au fost învinşi în fiecare dintre primele 12 etape de campionat. Prin eşecul suferit în runda anterioară, scor 2-1 pe terenul campioanei Italiei, Juventus, înainte de pauza prilejuită de meciurile echipelor naţionale, Benevento egalase contraperformaţa lui Manchester United.

Cea mai recentă etapă de Serie A a adus un nou eşec, prin care seria rezultatelor negative ale lui Benevento a ajuns la 13. Pe stadionul Ciro Vigorito, formaţia antrenată de Roberto de Zerbi (fostul jucător al lui CFR Cluj) a fost din nou foarte aproape de a obţine primul punct în Serie A, dar a avut parte de un nou deznodământ nefericit, într-o manieră extrem de spectaculoasă, după ce la finalul lunii octombrie reuşise să egaleze în minutul 94 prin Pietro Iemmello din penalty, pe terenul celor de la Cagliari, pentru ca apoi să primească gol un minut mai târziu.

Partida din etapa a-13-a din Serie A, disputată în compania lui Sassuolo părea a se îndrepta către un rezultat de 1-1, după ce Alessandro Matri a deschis scorul pentru oaspeţi, iar Samuel Armenteros a egalat cu 25 de minute înainte de final. Fundaşul dreapta al gazdelor, Gaetano Letizia, a fost eliminat în minutul 67, însă Benevento a părut capabilă să reziste, mai ales după ce în minutul 92 atacantul italian Domenico Berardi a executat un penalty în bara transversală, iar formaţia lui Roberto de Zerbi mai avea astfel doar câteva minute până la obţinerea primului punct în Serie A. Şi totuşi un corner executat de acelaşi Domenico Berardi în al patrulea minut al prelungirilor a fost reluat cu capul în poartă de Federico Peluso, ceea ce a dus la un nou final de meci incredibil pentru Benevento, aflată încă la cota zero în clasamentul Seriei A. Iar pentru echipa nou promovată perspectivele nu sunt încurajatoare, urmând a evolua în următoarele două etape de campionat cu Atalanta şi AC Milan.