Cum îl prezintă Bundesliga.com pe Bryan Zaragoza după transferul la Bayern

Profilul lui Bryan Zaragoza realizat de site-ul oficial al campionatului german de fotbal, Bundesliga.com.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
9 decembrie 2023
Bryan Zaragoza, transferat de Bayern Munchen pentru sezonul 2024-2025
Bryan Zaragoza, transferat de Bayern Munchen pentru sezonul 2024-2025

Bayern Munchen a anunțat în mod oficial că a ajuns la o înțelegere cu Granada pentru transferul internaționalului spaniol de 22 de ani Bryan Zaragoza. Conform presei germane Bayern va plăti clubului andaluz 13 milioane de euro, cu două sub valoarea clauzei de reziliere. Zaragoza va semna la Munchen un contract pe cinci sezoane.

Odată cu perfectarea transferului, site-ul Bundesliga.com a realizat un profil al lui Bryan Zaragoza, pe care îl redăm în continuare:

Bryan Zaragoza și-a făcut debutul în fotbalul mare la 20 de ani, apărând în prima divizie din Spania în acest sezon [2023-2024], însă prima sa apariție a fost în sezonul 2021-2022 în Segunda Federación (a patra divizie din Spania) pentru echipa a doua a Granadei, pentru care a marcat 7 goluri în 33 de meciuri. Evoluțiile sale i-au adus o convocare la echipa mare pentru care a evoluat 45 de minute în meciul din primul tur al Copei del Rey cu Laguna (scor 7-0), iar în stagiunea următoare a fost promovat definitiv la prima echipă.

Granada a evoluat în sezonul 2022-2023 în Segunda Division, iar Bryan Zaragoza a fost unul din oamenii determanți în obținerea promovării. Granada a câștigat campionatul cu 22 de victorii în 42 de meciuri, iar Zaragoza a fost unul din marcatori, cu 5 reușite în 34 de meciuri în care a dat și o pasă decisivă. Actualul sezon este dificil pentru gruparea andaluză care ocupă momentan locul 19 în clasamentul La Liga, dar viitorul star al lui Bayern a fost din nou o rază de lumină, contribuind cu 5 goluri și 2 pase decisive în 14 apariții, inclusiv o dublă în meciul de senzație cu Granada – Barcelona 2-2. Prestația din acel joc i-a adus titlul de „Jucătorul U-23 al lunii octombrie în La Liga”.

Evoluțiile sale nu au fost neglijate de selecționerul Luis de la Fuente, iar jucătorul de 22 de ani a fost convocat la naționala Spaniei pentru dubla cu Scoția și Norvegia din preliminariile EURO 2024. A debutat contra nordicilor, jucând întreaga repriză secundă a meciului câștigat de Spania cu 2-0.

Jocul său se aseamănă cu al lui… Vinícius Júnior

Zaragoza a declarat că în anii anteriori l-a urmărit pe Neymar, dar acum „idolul” său este Vinícius Júnior și este ușor să observi similaritățile dintre jocul celor doi. Jucătorul Granadei este rapid, dezechilibrant și are apetit pentru gol, aceleași calități care l-au evidențiat și pe Vini odată cu venirea în Europa de la Flamengo în 2008. Bineînețeles că Zaragoza are un drum lung în față pentru a egala performanțele brazilianului, dar Allianz Arena și Bayern îi vor oferi șansa să realizeze aceste lucru.