Didier Deschamps, impresionat de adaptarea rapidă a lui Matuidi la Juventus

Selecţionerul echipei naţionale a Franţei, Didier Deschamps, s-a arătat încântat de evoluţiile Blaise Matuidi la Juventus după transferul său de la PSG

Blaise Matuidi, Juventus
29 septembrie 2017

Unul dintre ultimele transferuri efectuate în această vară de către Juventus a fost aducerea lui Blaise Matuidi de la Paris Saint-Germain. Campioana Italiei a achitat aproximativ 20 de milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile experimentatului mijlocaş francez, iar torinezii se pot declara mulţumiţi de investiţia făcută. Selecţionerul echipei naţionale a Franţei, Didier Deschamps, a subliniat la rândul său impactul rapid pe care Blaise Matuidi l-a avut la Juventus, pentru care a evoluat în toate cele şase etape de campionat disputate până în prezent, precum şi în ambele partide din faza grupelor UEFA Champions League.

Iar evoluţiile solide ale mijlocaşului francez i-au atras acestuia laude din partea presei şi a fanilor campioanei Italiei, cu atât mai mult cu cât Juventus nu s-a putut baza pe doi oameni importanţi în linia mediană, Sami Khedira şi Claudio Marchisio, ambii fiind indisponibili în acest început de sezon din cauza problemelor medicale. Deloc surpinzător, selecţionerul Didier Deschamps l-a convocat pe Blaise Matuidi pentru ultimele două meciuri pe care echipa naţională a Franţei le va disputa în cadrul campaniei de calificare la Campionatul Mondial 2018 din Rusia.

“A-l vedea la acest nivel reprezintă o veste foarte bună, deşi transferul său în Italia a avut loc târziu şi de obicei este nevoie de o perioadă de timp pentru a te acomoda cu limba nouă, cultura nouă. La început a venit de pe banca de rezerve, însă apoi s-a impus foarte repede şi a devenit un jucător utilizat meci de meci. Este un mijlocaş de care Juventus avea neoie. În acea zonă a terenului este adevărat că echipa a avut unele probleme din cauza accidentărilor, însă Matuidi a jucat pentru că a meritat. Cu siguranţă situaţia devenise complicată pentru el la PSG, poate că ar fi putut să plece chiar de anul trecut.” – a explicat Didier Deschamps în cadrul unei conferinţe de presă.

“Acum şi-a recăpătat plăcerea de a juca, plăcerea de a câştiga şi cel mai important, se simte un jucător important pentru echipă. La Juve există patru jucători de atac în faţa lui, aşadar cred că acesta este motivul pentru care antrenorul i-a cerut să ocupe o poziţie mai defensivă. Dar poate evolua în centrul liniei de mijloc şi alături de un jucător mai puţin defensiv, totul depinde de context. Joacă într-un campionat în care echipa sa are de cele mai multe ori posesia. Faptul că Matuidi este într-o formă de top reprezintă un lucru bun pentru Juventus şi pentru Franţa.” – a concluzionat Didier Deschamps la conferinţa de presă susţinută înainte de meciurile cu Bulgaria şi Belarus.