Directorul sportiv al lui Milan discută despre viitorul lui Gianluigi Donnarumma

Directorul sportiv al lui AC Milan, Massimiliano Mirabelli, a analizat finalul de sezon pentru formaţia milaneză şi a discutat despre viitorul lui Gianluigi Donnarumma

Gianluigi Donnarumma, AC Milan
15 mai 2018

Intervievat la microfonul Sky Sport 24, directorul sportiv al celor de la AC Milan, Massimiliano Mirabelli, a analizat campania de transferuri în vederea stagiunii viitoare, un sezon în care AC Milan va avea foarte mare nevoie să obţină calificarea în UEFA Champions League, pentru a nu fi nevoită să cedeze anumiţi jucători ca urmare a situaţiei financiare. Însă momentan, oficialul grupării milaneze a confirmat că fosta campioană a Italiei nu intenţionează să cedeze jucători importanţi precum tânărul portar Gianluigi Donnarumma, în ciuda zvonurilor insistente care discută despre un posibil transfer la Real Madrid sau la un club important din Premier League:

“Eram conştienţi de faptul că urma să fie greu pentru noi să câştigăm încă din primul an, dar suntem convinşi că drumul pe care am pornit este cel corect, iar acest lucru se va vedea în stagiunile viitoare. Belotti? Nu este corect să ne exprimăm părerea despre jucători care aparţin de alte cluburi. Suporterii au refuzat tricoul lui Donnarumma la finalul meciului cu Atalanta? Noi ne gândim doar la faptul că Donnarumma reprezintă un patrimoniu absolut al clubului nostru şi ne dorim să continue alături de noi. Dacă un jucător vine şi îşi exprimă dorinţa de a pleca, iar apoi există o ofertă corespunzătoare, suntem dispuşi să discutăm. Însă de asemenea trebuie subliniat faptul că Donnarumma nu ne-a cerut niciodată să plece. Donnarumma este un patrimoniu al lui Milan şi al fotbalului italian, nu am luat niciodată în considerare posibilitatea de a-l ceda pe Gigio, dar vrem alături de noi doar jucători dispuşi să înceapă un ciclu important cu AC Milan.” – a explicat Massimiliano Mirabelli, în cadrul interviului acordat pentru Sky Sport 24.

Cu o singură etapă înainte de finalul campionatului, AC Milan se află pe poziţia a şasea în clasamentul Serie A, ceea ce îi va oferi posibilitatea de a evolua în viitoarea ediţie de UEFA Europa League. Totuşi, gruparea milaneză va avea nevoie de un rezultat pozitiv în ultima rundă, când va înfrunta pe teren propriu pe Fiorentina, pentru a evita să dispute preliminarii încă din luna iulie: “Trebuie să ne apărăm locul al şaselea. Ne doream ceva diferit pentru acest final de sezon, dar lucrurile nu sunt uşoare când schimbi atât de mult. Este nevoie de timp. Obiectivul nostru a fost acela de a restructura echipa şi de a pune bazele unui ciclu cu jucători puternici, dar tineri.” – a concluzionat directorul sportiv al celor de la AC Milan, Massimiliano Mirabelli.