Champions League
PSV Eindhoven
PSV Eindhoven
11
Arsenal
Arsenal
Yorbe Vertessen 50
Eddie Nketiah 42

PSV Eindhoven 1-1 Arsenal. Remiză fără miză între două echipe deja calificate în primăvara Champions League

PSV Eindhoven și Arsenal au remizat 1-1, iar formația olandeză rămâne cu o singură înfrângere în primele 26 de meciuri ale sezonului, cea din tur contra Tunarilor lui Arteta.

Rezumat realizat de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
12 decembrie 2023
Eddie Nketiah, marcator în meciul PSV Eindhoven - Arsenal 1-1
Eddie Nketiah, marcator în meciul PSV Eindhoven - Arsenal 1-1
  • Cu calificarea în optimile Champions League deja asigurată de ambele echipe și fără posibilitatea de a face rocadă în fruntea clasamentului grupei, PSV Eindhoven și Arsenal și-au permis un total de 13 schimbări în unsprezecele de start față de ultimele meciuri de campionat, lucru care a afectat calitatea jocului, fără totuși a diminua entuziasmul unui duel între două echipe ofensive.
  • PSV a controlat debutul meciului grație unui joc combinativ mai bun, dar la nivel individual a fost evidentă superioritatea oaspeților, concretizată și pe tabelă printr-o bună reușită a lui Eddie Nketiah cu un șut din marginea careului care a stabilit scorul pauzei.
  • Yorbe Vertessen a restabilitit egalitatea în minutul 50 cu al patrulea său gol în doar patru meciuri ca titular în acest sezon și aceasta avea să fie ultima reușită a meciului, grație căreia PSV Eindhoven rămâne cu o singură înfrângere în 26 de partide jucate, chiar împotriva lui Arsenal pe Emirates Stadium la startul grupelor Champions League.
  • Eindhoven a fost echipa mai bună în partea secundă, chiar dacă Odegaard, Declan Rice și Ben White au intrat la Arsenal după prima oră de joc, iar Gabriel Jesus și Smith Rowe au prins și ei câteva minute pe final. Cel mai aproape de victorie au fost totuși oamenii lui Arteta la o bună ocazie a lui Leandro Trossard, rezolvată însă de portarul gazdelor, Walter Benitez.
PSV Eindhoven - Arsenal 1-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul PSV Eindhoven - Arsenal: Armando Obispo, Fredrik Oppegård, debut stagional la PSV Eindhoven

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului PSV Eindhoven - Arsenal 1-1

PSV Eindhoven
Șuturi PSV Eindhoven
  • Total: 17
  • Pe poartă: 6
42-58
Posesie (%)
  • PSV Eindhoven
  • Arsenal
Arsenal
Șuturi Arsenal
  • Total: 12
  • Pe poartă: 3
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
17
12
Șuturi pe poartă
6
3
Șuturi pe lângă poartă
8
7
Șuturi blocate
3
2
Faulturi comise
9
6
Cornere
4
2
Ofsaiduri
1
1
Parade portar
2
4
Total pase
398
565
Pase completate
342
499
Acuratețe pase
86%
88%