Premier League
Everton
Everton
21
Arsenal
Arsenal
Rob Holding 22 (a)
Yerry Mina 45
Nicolas Pépé 35 (pen)

Everton – Arsenal 2-1. Echipa lui Ancelotti va petrece Crăciunul în top4

Everton - Arsenal 2-1. Cronica meciului, statistici, echipele de start, notele jucatorilor, curiozități, declarații.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
20 decembrie 2020

„Nu jucăm un fotbal ofensiv fantastic în acest moment dar spiritul echipei este foarte puternic și acest spirit ne-a adus aceste victorii”, a declarat Carlo Ancelotti la finalul meciului Everton – Arsenal 2-1, al treilea câștigat în decurs de o săptămână, care duce momentan echipa din Liverpool până pe locul 2 al clasamentului.

Dintre aceste victorii probabil că cea cu Arsenal a fost cea mai facilă. În fața unui adversar anemic și lipsit de luciditate Everton nici nu a trebuit să se întrebuințeze prea mult, ci a stat la cutie o întreagă repriză secundă, conștientă de mica probabilitate ca ceva să meargă rău. Arsenal a terminat în unsprezece pentru prima oară în trei meciuri însă acest lucru nu i-a folosit prea mult, oferind o nouă mostră de lipsă de idei și energie care explică seria de șapte partide la rând fără victorie în Premier League.

Fără Gabriel, Arteta l-a readus pe David Luiz într-o linie de fund din trei oameni, dar a avut neplăcerea să afle înainte de joc că nu îl poate folosi pe Aubameyang din cauza unei ușoare probleme medicale. Fără multă omogenitate în linia de start Arsenal nu a putut controla jocul și s-a văzut condusă în minutul 22 când Holding a deviat nefericit o minge trimisă cu capul de Calver-Lewin, însă a primit un nesperat cadou zece minute mai târziu când Tom Davies l-a atins în careu pe Ainsley Maitland-Niles și s-a dictat penalty. Nicolas Pepe a transformat de la punctul cu var, însă Tunarii nu s-au bucurat prea mult de reușită, Yerry Mina punctând din nou pentru gazde simplu cu capul după o lovitură de colț în secvențele de final ale primei reprize.

Partea a doua a adus un Arsenal cu o atitudine mai bună în controlul jocului, probabil pe fondul pasului înapoi făcut de echipa mulțumită a gazdelor. David Luiz a avut un șut deviat în bară în debutul reprizei, însă aceata avea să fie și singura ocazie a Tunarilor înainte ca Pickford să aibă o intervenție la Saka în secvența finală.

Curiozități statistice ale meciului Everton – Arsenal 2-1:

 • Cu 14 puncte în 14 meciuri, Arsenal are cel mai slab start de sezon din 1974-75. Dacă atunci s-ar fi acordat 3 puncte la victorie, Arsenal ar fi avut în acel an 12 puncte.
 • După ce înregistrate o singură victorie în 7 meciuri, Everton a câștigat acum trei meciuri la rând într-o singură săptămână și și-a asigurat prezența în top4 de Crăciun, lucru cu care nu se mai întâlnise din sezonul 2004-05.
 • Arsenal nu a mai marcat un gol din acțiune într-o deplasare din Premier League de cinci meciuri, de la reușita lui Lacazette în meciul cu Liverpool. Ambele goluri marcate între timp au fost din lovituri de la unsprezece metri.
 • Autogolul lui Rob Holding a fost al treilea pentru Arsenal în actualul sezon. Tunarii marcaseră doar de două ori în propria poartă în ultimele 4 sezoane combinate.
 • Ultimele patru goluri marcate de Yerry Mina în Premier League au fost în minutul 45.
 • Nicolas Pepe a fost implicat în mai multe goluri în toate competițiile decât orice alt jucător al lui Arsenal în acest sezon (5 goluri, 3 assisturi).

Everton - Arsenal 2-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Everton - Arsenal

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Everton - Arsenal 2-1

Everton
Șuturi Everton
 • Total: 9
 • Pe poartă: 2
42-58
Posesie (%)
 • Everton
 • Arsenal
Arsenal
Șuturi Arsenal
 • Total: 13
 • Pe poartă: 2
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
9
13
Șuturi pe poartă
2
2
Șuturi pe lângă poartă
4
7
Șuturi blocate
3
4
Faulturi comise
9
9
Cornere
4
3
Cartonașe galbene
1
3
Parade portar
1
1
Total pase
401
551
Pase completate
324
489
Acuratețe pase
81%
89%

Meciuri precedente între Everton și Arsenal

2019-2020

 • Premier LeaguePremier League
  Sâmbătă, 21 dec. 2019
  Everton
  Everton
  0-0
  Arsenal
  Arsenal
 • Premier LeaguePremier League
  Duminică, 23 feb. 2020
  Arsenal
  Arsenal
  3-2
  Everton
  Everton

2018-2019

 • Premier LeaguePremier League
  Duminică, 23 sep. 2018
  Arsenal
  Arsenal
  2-0
  Everton
  Everton
 • Premier LeaguePremier League
  Duminică, 7 apr. 2019
  Everton
  Everton
  1-0
  Arsenal
  Arsenal

2017-2018

 • Premier LeaguePremier League
  Duminică, 22 oct. 2017
  Everton
  Everton
  2-5
  Arsenal
  Arsenal
 • Premier LeaguePremier League
  Sâmbătă, 3 feb. 2018
  Arsenal
  Arsenal
  5-1
  Everton
  Everton

2016-2017

 • Premier LeaguePremier League
  Miercuri, 14 dec. 2016
  Everton
  Everton
  2-1
  Arsenal
  Arsenal
 • Premier LeaguePremier League
  Duminică, 21 mai. 2017
  Arsenal
  Arsenal
  3-1
  Everton
  Everton