Champions League
FC Porto
FC Porto
13
Atletico Madrid
Atletico Madrid
Sérgio Oliveira 90+6 (pen)
Antoine Griezmann 56
Ángel Correa 90
Rodrigo de Paul 90+2

FC Porto – Atletico Madrid 1-3. Calificare dramatică pentru colchoneros în primăvara Champions League

Cronica meciului FC Porto - Atletico Madrid, scor 1-3, în urma căruia madrilenii au obținut calificarea în primăvara Champions League.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
08 decembrie 2021
Atletico Madrid a câștigat la Porto și s-a calificat în primăvara Champions League
Atletico Madrid a câștigat la Porto și s-a calificat în primăvara Champions League

Atletico Madrid s-a calificat cu doar 7 puncte în optimile Ligii Campionilor după ce a obținut la Porto o victorie miraculoasă prin prisma condițiilor ostile pe care le-a avut de înfruntat: doar doi fundași de meserie în lot, pierderea lui Luis Suarez după doar 13 minute, eliminarea lui Carrasco în repriza secundă și, mai cu seamă, un adversar în formă bună căruia îi era suficientă o remiză pe teren propriu, acolo unde doar Liverpool se impusese în actualul sezon.

O singură mare ocazie de gol au avut elevii lui Cholo Simeone în prima repriză: o acțiune individuală de mare calitate a lui Carrasco în partea stângă a adus mingea în fața porții de unde Llorente a tras în Diogo Costa după ce Griezmann ajunsese inițial prea târziu la întâlnirea cu balonul. A fost singurul moment de panică al lusitanilor, altfel bine așezați în defensivă și lucizi chiar și atunci când de la Milano au venit vești despre un rezultat care la un moment dat le era defavorabil. Lucrurile s-au reglat însă în scurt timp în Italia, iar Porto a avut o mare șansă să intre în avantaj în propriul meci înainte de pauză când Grujic a fost găsit liber în interiorul careului dar a tras slab pe direcția portarului.

Tot gazdele au început mai bine și partea secundă iar Oblak a avut nevoie de una din intervențiile sale providențiale pentru a respinge cu piciorul un șut al lui Taremi, însă în minutul 56 apărarea lusitană s-a prăbușit în mod neașteptat la o lovitură de colț, iar Griezmann a împins mingea din fața porții goale pentru 0-1.

Rămâneau 40 de minute în care echipa lui Simeone intra în scenariul care îi convine cel mai mult, acela de a se apăra și de a exploata spațiile largi din atac, însă jocul putea lua o turnură nefericită pentru colchoneros după ce Carrasco l-a agresat pe Otavio în afara terenului într-o fază în care mingea nu era în joc, iar centralul i-a arătat imediat cartonașul roșu. Nervii au explodat de ambele părți iar arbitrul a arătat alte trei cartonașe galbene în încercarea de a restabili ordinea, însă la prima fază de la reluarea jocului a venit rândul lui Wendell să aibă o ieșire nesportivă, iar egalitatea numerică a fost restabilită aproape instantaneu.

Cei de la Porto au făcut rapid toate cele patru schimbări rămase în încercarea de a întoarce jocul, însă finalul a aparținut madrilenilor. Angel Correa a stabilit echipa câștigătoare cu reușita pe contraatac din minutul 90, Rodrigo De Paul a mai dat o lovitură cu primul său gol pentru trupa din capitala Spaniei, iar până la fluierul final a mai fost timp și de un gol al gazdelor din penalty, mult prea târziu însă pentru a mai aduce vreun pic de liniște spectatorilor, care au urmărit muți din tribune bucuria adversarilor pentru calificarea în primăvara Champions League.

Pentru FC Porto rămâne mica satisfacție a calificării în Europa League, până la urmă un deznodământ firesc la finalul unei faze în care 4 din cele 5 puncte câștigate au fost contra lui AC Milan, codașa grupei.

FC Porto - Atletico Madrid 1-3, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul FC Porto - Atletico Madrid: Doar doi fundași în locul lui Atletico

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului FC Porto - Atletico Madrid 1-3

FC Porto
Șuturi FC Porto
 • Total: 14
 • Pe poartă: 6
68-32
Posesie (%)
 • FC Porto
 • Atletico Madrid
Atletico Madrid
Șuturi Atletico Madrid
 • Total: 13
 • Pe poartă: 7
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
14
13
Șuturi pe poartă
6
7
Șuturi pe lângă poartă
2
4
Șuturi blocate
6
2
Faulturi comise
12
15
Cornere
7
4
Ofsaiduri
1
1
Cartonașe galbene
3
1
Cartonașe roșii
2
1
Parade portar
2
5
Total pase
526
250
Pase completate
434
159
Acuratețe pase
83
64

Meciuri precedente între FC Porto și Atletico Madrid

2021-2022

 • Champions LeagueChampions League
  Miercuri, 15 sep. 2021
  Atletico
  Atletico Madrid
  0-0
  FC Porto
  FC Porto