Fiorentina, echipa din Serie A în faţa căreia Lazio s-a impus de cele mai multe ori

Cele mai interesante date şi aspecte statistice înainte de meciul dintre Lazio şi Fiorentina, contând pentru etapa cu numărul 14 din Serie A

Lazio - Fiorentina, Serie A
23 noiembrie 2017

Etapa cu numărul 14 din Serie A va aduce în prim plan duelul dintre Lazio şi Fiorentina, două dintre echipele de tradiţie ale campionatului italian, care foarte des au fost protagonistele unor partide extrem de disputate şi spectaculoase, inclusiv în stagiunea anterioară. Dacă Lazio poate fi mulţumită de evoluţiile şi rezultatele din actuala ediţie de Serie A, nu acelaşi lucru se poate spune despre Fiorentina, care a apelat la numeroase schimbări înainte de startul sezonului, atât în ceea ce priveşte banca tehnică a echipei din Firenze, cât şi structura lotului, fără mulţi dintre oamenii de bază din anii trecuţi, o situaţie care pentru moment îşi pune vizibil amprenta asupra randamentului la nivelul campionatului, formaţia antrenată de Stefano Pioli aflându-se doar la jumătatea clasamentului Serie A, după 13 etape.

În aşteptarea duelului de duminică seara, care va avea loc pe stadionul Olimpico din Roma, iată câteva dintre cele mai interesante date şi aspecte statistice referitoare la istoricul partidelor directe dintre Lazio şi Fiorentina, precum şi parcursul recent al celor două echipe:

– Fiorentina este formaţia din Serie A împotriva căreia Lazio a obţinut cel mai mare număr de victorii (50) şi în faţa căreia a marcat cele mai multe goluri (185).

– gruparea Viola s-a impus în două dintre ultimele trei meciuri de Serie A disputate contra echipei din capitala Italiei, după ce anterior înregistrase patru eşecuri consecutive.

– ultimele trei partide dintre Lazio şi Fiorentina disputate în Serie A pe stadionul Olimpico au consemnat o medie de 4.7 goluri pe meci, după ce media de goluri în precedentele nouă confruntări a fost de 1.4 goluri pe meci.

– în şase din ultimele zece dueluri de Serie A jucate pe propria arenă, Lazio a marcat cel puţin trei goluri, deşi în patru din cele zece meciuri a primit minim trei goluri.

– Fiorentina nu a mai câştigat de trei etape de campionat (un eşec şi două egaluri): gruparea Viola nu a mai înregistrat patru etape consecutive fără victorie în aceeaşi ediţie de Serie A din octombrie 2016.

– formaţia din Firenze a reuşit să câştige doar două dintre ultimele 11 deplasări de Serie A (trei înfrângeri şi şase rezultate de egalitate), la fel de multe precum din precedentele cinci partide jucate pe teren străin.

– Fiorentina este echipa care a pierdut cele mai multe dueluri de joc în acest campionat (713), în timp ce Lazio este formaţia care a câştigat cele mai puţine (551).

– Lazio este echipa care în actualul campionat a marcat cele mai multe goluri de-a lungul primelor 15 minute de joc din repriza secundă (opt), dar şi cea care a primit cele mai multe goluri în respectivul interval (nouă).

– Fiorentina este adversarul din Serie A contra căruia atacantul Ciro Immobile a jucat de cele mai multe ori (cinci meciuri) fără a reuşi să înscrie niciun gol: în faţa oricărui alt oponent din campionatul italian pe care l-a înfruntat de minim trei ori, Ciro Immobile a marcat cel puţin un gol.

– Giovanni Simeone, care sezonul trecut a marcat împotriva lui Lazio în campionat (pentru Genoa), a contribuit decisiv la cinci goluri de-a lungul ultimelor cinci etape disputate de Fiorentina, prin două goluri şi trei assist-uri.