Fiul lui Zinedine Zidane, pregătit de duelul cu Real Madrid

Enzo Zidane (Deportivo Alaves) a părăsit pe Real Madrid în această vara şi îşi va înfrunta fosta echipă în meciul de campionat care va avea loc sâmbătă

Zinedine Zidane alături de fiul său, Enzo
22 septembrie 2017

Deportivo Alaves a avut parte de un început de campionat modest, fără a reuşi să adune niciun punct de-a lungul primelor cinci etape de Primera Division. Leganes, Barcelona, Celta Vigo, Villarreal şi Deportivo la Coruna sunt echipele care s-au impus până acum în faţa formaţiei care în stagiunea anterioară a reprezentat una dintre surprizele plăcute ale campionatului, reuşind să încheie pe poziţia a noua, departe de grijile luptei pentru evitarea retrogradării.

Luis Zubeldia a fost demis ca urmare a debutului de sezon extrem de modest, iar Javier Cabello a fost numit recent antrenor interimar, însă primul său meci pe bancă nu a putut încheia seria rezultatelor negative. Pentru Deportivo Alaves urmează acum o misiune extrem de dificilă în tentativa de a obţine primele puncte din acest sezon, campioana Real Madrid urmând a se deplasa sâmbătă după amiaza pe Estadio de Mendizorroza. Dacă pentru Real se anunţă a fi o partidă accesibilă, pentru tehnicianul Zinedine Zidane confruntarea din weekend va reprezenta cu siguranţă un moment special: din lotul gazdelor va face parte şi Enzo Alan Zidane Fernandez, fiul fostului internaţional francez.

În plus, mijlocaşul în vârstă de 22 de ani s-a format ca jucător şi a petrecut mare parte din anii săi ca junior alături de Real Madrid, ceea ce va face reîntâlnirea cu atât mai emoţionantă. Enzo a făcut parte din grupele de juniori ale clubului de pe Santiago Bernabeu încă de la vârsta de opt ani, însă în această vară a decis să părăsească echipa cu scopul de a putea prinde mai multe minute pe teren în meciuri de Primera Division. Mijlocaşul francez a debutat pentru Deportivo Alaves chiar în faţa marii rivale a lui Real Madrid, Barcelona, fiind trimis pe teren  în locul lui Mubarak Wakaso.

“Va fi ciudat pentru mine, însă în acelaşi timp va fi ceva foarte special.” – a recunoscut tânărul mijlocaş francez, înainte de confruntarea de sâmbătă. A fi fiul unei legende a fotbalului mondial nu este de multe ori cel mai simplu statut pentru un jucător aflat în căutarea consacrării, însă Enzo Zidane consideră că oportunitatea de a-l vedea pe tatăl său lucrând alături de el la Real Madrid a reprezentat o ocazie unică şi un exemplu incredibil: “Tatăl meu a fost mereu un exemplu pentru mine, a fost un fotbalist imens şi am ţinut mereu cont de lucrurile pe care le-a făcut. Am venit aici după privilegiul de a creşte la Real Madrid şi am norocul de a fi ajuns la un club care m-a întâmpinat cu bucurie, ceea ce este important pentru un jucător care tocmai a făcut o schimbare majoră în viaţă.”