Francesco Totti revine pe teren pentru un meci cu scop caritabil

Francesco Totti va participa la meci cu scop caritabil în Georgia, alături de alţi foşti mari jucători precum Maldini, Shevchenko, Zanetti sau Rivaldo

Francesco Totti, AS Roma
26 septembrie 2017

 În mintea tuturor admiratorilor fotbalului italian, fani ai echipei AS Roma şi nu numai, rămân în continuare imaginile emoţionante de la ultimul meci oficial jucat de Francesco Totti, care a avut loc pe 28 mai. Fostul căpitan al Romei a contribuit decisiv la calificarea formaţiei capitoline în actuala ediţie de UEFA Champions League prin succesul din ultima etapă de campionat, scor 3-2 cu Genoa, iar apoi şi-a luat la revedere de la suporterii romani în cadrul unei ceremonii care a făcut înconjurul lumii.

Legenda Romei face acum parte din conducerea clubului şi intenţionează să facă demersurile necesare pntru o carieră în antrenorat, însă între timp admiratorii epocii “romantice” a fotbalului vor mai avea ocazia de a-l vedea la lucru pe fostul număr 10 al echipei naţionale a Italiei, campion mondial cu “Squadra Azzurra” în 2006.

Francesco Totti se va număra printre foştii mari jucători invitaţi să participe la un meci cu scop caritabil, care va avea loc vineri seara, la Tbilisi, capitala şi cel mai mare oraş al Georgiei. Partida va fi organizată de Kakha Kaladze, fostul fundaş al celor de la AC Milan, care după încheierea activităţii de pe teren a decis să intre în politică, ocupând funcţiile de vice-prim-ministru şi ministru al Energiei în Georgia. Obiectivul partidei demonstrative de vineri seara este strângerea de fonduri pentru reabilitarea Parcului Natural Borjomi-Kharaguali, primul parc naţional din zona de Caucaz. Printre numeroasele distrugeri şi pierderi aduse de războiul purtat între Rusia şi Georgia se numără incendiul care a avut loc în această vară şi care a distrus aproximativ 230 ha de pădure.

La meciul demonstrativ programat a se disputa vineri în capitala Georgiei sunt aşteptaţi să asiste aproximativ 54.000 de spectatori, care vor veni să urmărească spectacolul pus în scenă de foşti mari jucători precum Paolo Maldini, Andriy Shevchenko, Javier Zanetti, Rivaldo, Carles Puyol, Zvonimir Boban, Dida, Luca Toni, Hernan Crespo, Vincent Candela sau Francesco Totti.