Gianluigi Donnarumma, considerat cel mai promiţător tânăr jucător din Europa

Centrul Internaţional de Studii Sportive l-a indicat pe Gianluigi Donnarumma ca fiind jucătorul sub 20 de ani cu cel mai promiţător viitor în fotbal

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
19 februarie 2018
Gianluigi Donnarumma, AC Milan
Gianluigi Donnarumma, AC Milan

Portarul celor de la AC Milan, Gianluigi Donnarumma, are cele mai încurajatoare perspective dintre toţi tinerii jucători din Europa, în ceea ce priveşte o carieră la cel mai înalt nivel, luând în considerare evoluţiile şi apariţiile sale de-a lungul ultimilor doi ani, conform unui studiu publicat recent de Centrul Internaţional de Studii Sportive (CIES) referitor la viitorul celor mai talentaţi jucători cu vârsta sub 20 de ani, iar Gianluigi Donnarumma ocupat prima poziţie a clasamentului, urmat de portarul celor de la Toulouse, Alban Lafont şi atacantul lui Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe.

Studiul realizat de Centrul Internaţional de Studii Sportive (CIES) a analizat experienţa la nivelul campionatelor interne acumulată de tinerii jucători în ultimele două stagiuni şi a oferit fiecărui jucător un calificativ privind posibilitatea de a avea parte de o carieră de top în fotbalul european. Gianluigi Donnarumma, Alban Lafont şi Kylian Mbappe au fost urmaţi de mijlocaşul ofensiv american în vârstă de 19 ani al celor de la Borussia Dortmund, Christian Pulisic.

Mijlocaşul lui Everton, Tom Davies, este jucătorul englez clasat pe cea mai bună poziţie, a şaptea, în timp ce evoluţiile excelente ale lui Ryan Sessegnon pentru formaţia din Championship, Fulham, i-au permis acestuia prezenţa în top 10. Ronaldo Vieira (Leeds United) se află pe poziţia a-20-a, în timp ce fundaşul lui Manchester United, Timothy Fosu-Mensah, împrumutat la Crystal Palace, s-a clasat pe locul al-32-lea. Mijlocaşul brazilian al lui Manchester City, Douglas Luiz, împrumutat de liderul din clasamentul Premier League la Girona, a fost indicat pe poziţia cu numărul 36, în timp ce fundaşul lui Liverpool, Trent Alexander-Arnold, se situează pe poziţia a-41-a.

AC Milan este singura echipă din Serie A care are doi jucători incluşi în top 50, mijlocaşul Manuel Locatelli aflându-se pe locul al-13-a. Tânărul Gianluigi Donnarumma şi-a câştigat statutul de titular al lui AC Milan din momentul în care a ajuns la echipa mare a milanezilor, la vârsta de doar 16 ani, în octombrie 2015. Talentatul portar al grupării rossonero urmează să împlinească 19 ani în această lună, iar evoluţiile sale impresionante au atras deja interesul multor echipe de top ale Europei, printre care campioana Spaniei, Real Madrid, Gianluigi Donnarumma fiind considerat înlocuitorul natural al lui Gianluigi Buffon în poarta echipei naţionale a Italiei.