Guardiola, Ancelotti și alte 6 declarații după City – Real Madrid 4-3

Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Karim Benzema, Vinicius, Phil Fodden și Bernardo Silva comentează manșa tur a semifinalei ManCity - Real Madrid

Karim Benzema, în meciul ManCity - Real Madrid 4-3
27 aprilie 2022

Pep Guardiola (antrenor Manchester City)

A fost un meci fantastic pentru ambele echipe. Noi am făcut multe lucruri bune. Din păcate am primit goluri și nu am reușit să marcăm mai mult. Dar este o dublă manșă și urmează returul de săptămâna viitoare.

Am jucat fantastic, contra unei echipe incredibile. Momentele în care ei au revenit în prima repriză cred că sunt pe socoteala noastră, pentru că am fost nervoși la construcție. În mod normal aceste lucruri ne ies bine și ne dau siguranță. Ei presează foarte bine. Una peste alta suntem mândri de meciul nostru, dar în joc este calificarea în finală și în fotbal se poate întâmpla orice. Mergem la Madrid să câștigăm și returul.

Cu Tottenham am ieșit din Champions League după un henț al lui Llorente. Azi a fost Laporte. Se întâmplă. Tot ce putem face este să ne facem jocul nostru obișnuit. Real Madrid este o echipă de mare calitate care te poate pedepsi oricând. Ce am făcut astăzi cu mingea și în jocul fără minge și faptul că ne-am creat ocazii peste ocazii… nu pot cere mai mult de la echipa mea. Acum le cer jucătorilor să se odihnească bine. Leeds este acum cel mai important adversar, apoi mergem la Madrid să câștigăm. Și noi și ei vrem să atacăm și avem calitate în joc. Fotbalul este un spectacol fantastic și trebuie să îl felicit pe Carlo [Ancelotti] și echipa sa.

Carlo Ancelotti (antrenor Real Madrid)

Ca suporter al fotbalului, a fost un meci fantastic. Ca antrenor al lui Real Madrid, cred că trebuie să ținem cont că am marcat trei goluri și asta e foarte important, dar și că nu ne-am apărat bine.

Am primit două goluri atât de repede în meci, dar am reușit să reacționăm bine. Am ținut meciul deschis până la sfârșit, iar acum avem visul că putem întoarce rezultatul pe Bernabeu ca să ajungem în finală.

Primele 20 de minute au fost foarte dificile, dar apoi am reușit ușor-ușor să intrăm în meci și să menținem deschisă calificarea. Știam că jucăm împotriva unei echipe mari și astăzi ei au arătat o calitate fantastică, dar noi am fost competitivi și va trebui să arătăm și mai mult pe teren propriu.

Phil Foden (atacant Manchester City)

Pentru fani a fost un fantastic meci de fotbal. Jucăm împotriva unei echipe care a câștigat UEFA Champions League de multe ori și dacă le dăm mingea ne vor pedepsi. Este un aspect pe care trebuie să îl îmbunătățim în perspectiva returului. Calificarea încă se joacă. A fost un meci grozav de la un capăt la altul. Am început foarte bine și puteam să îi lichidăm. În astfel de meciuri trebuie să profităm de ocaziile create.

Bernardo Silva (mijlocaș Manchester City)

Cred sincer că în primele 20 de minute am fost extraordinari. Modul în care am presat, modul în care am controlat jocul, ocaziile create… Pe ansamblul celor 90 de minute simt că am fi putut câștiga cu un scor mai bun. Din păcate nu am reușit să profităm de avantajul de două goluri pe care l-am avut de trei ori. Este Champions League și jucăm contra uneia dintre cele mai bune echipe din lume. Este și așa un rezultat foarte bun. Meciul în sine a fost foarte bun, fanii trebuie să fie mândri de munca noastră. Puteam marca mai mult, dar așa se întâmplă uneori. Ei au profitat de șansele lor. Penalty-ul a venit de nicăieri, eram în control deplin și cred că am avut un pic de ghinion.

Karim Benzema (atacant Real Madrid)

O înfrângere nu este niciodată bună pentru că ne dorim atât de mult Champions League. Lucrul cel mai important este că nu am lăsat nicio clipă fruntea jos și suntem în cărțile calificării până la final. Acum jucăm pe Bernabeu și avem nevoie de aportul fanilor pentru a reuși ceva magic, adică o victorie.

Despre penalty: Am fost întotdeauna de părere că dacă nu execuți un penalty, nu poți rata un penalty. Totul ține de încredere. Eu am multă încredere în mine însumi, iar astăzi a ieșit bine.

Despre aspectele negative ale prestației lui Real Madrid: “Trebuie să recunoaștem că ne-a lipsit puțin din toate în acest meci: puțină ambiție, pressing, încredere”.

Vinícius Júnior (atacant Real Madrid)

Nu suntem fericiți cu înfrângerea. Prima manșă este acum jucată și rămân 90 de minute pentru a face diferența. Pe Bernabeu fanii creează o atmosferă specială și fac diferența în fiecare dublă eliminatorie și nu va fi diferit nici acum. Jucăm contra unei mari echipe, conduse de un mare antrenor. Este foarte greu să joci aici contra lui City. Trebuie să fii concentrat clipă de clipă. În manșa retur trebuie să ne păstrăm calmul, să muncim și să vedem ce putem îmbunătăți pentru a atinge finala, câte puțin la fiecare aspect al jocului, mai ales minutele de început. Nu ne permitem să primim goluri atât de ușor.

Rúben Dias (fundaș Manchester City)

Cu returul la Madrid, calificarea s-ar fi jucat în retur indiferent de rezultatul de aici. Știm exact ce ne așteaptă. Am primit trei goluri, ceea ce nu este bine pentru noi, dar cred că echipa s-a descurcat bine ținând cont de absențele din lot. Nu ne simțim frustrați. Știam ce echipă întâlnim și ce jucători. Este o dublă în care totul este deschis, iar noi trebuie să fim pregătiți, să fim concentrați și gata de luptă în fiecare secundă.

Emilio Butragueño (director Real Madrid)

A fost un meci extraordinar pentru spectatori. Este greu să găsești un alt meci precum cel de azi – două echipe cu atâta aplomb ofensiv, atât de puține faulturi și întreruperi. Din punct de vedere al fotbalului, a fost un meci fabulos în toate aspectele.