Hugo Lloris discută despre obiectivele lui Tottenham după eşecul cu Arsenal

Căpitanul lui Tottenham, Hugo Lloris, a discutat despre perspectivele echipei după eşecul suferit în meciul derby contra celor de la Arsenal

Hugo Lloris, Arsenal - Tottenham 2-0
20 noiembrie 2017

Hugo Lloris a recunsocut faptul că Tottenham trebuie să uite despre urmărirea lui Manchester City în lupta pentru primul loc al clasamentului Premier League şi implicit la perspectivele câştigării unui mult aşteptat titlu, concentrându-se în schimb pe un obiectiv mai realist, cel de a obţine încă o dată calificarea în faza grupelor UEFA Champions League, prin clasarea pe unul dintre primele patru locuri ale ierarhiei din Anglia.

Înfrângerea suferită recent în derby-ul londonez cu rivala Arsenal a dus la alte semne de întrebare privind capacitatea lui Spurs de a lupta cu şanse reale în meciuri dificile precum deplasările pe arenelor echipelor considerate a fi parte din “big six”, reuşind să obţină un singur succes din ultimele 17 astfel de confruntări sub comanda tehnicianului Mauricio Pochettino. Deşi până în runda anterioară a părut a fi principala contracandidată a lui Manchester City, ceea ce a creat speranţe în rândul fanilor lui Spurs, după două stagiuni în care de asemenea Tottenham a încheiat în top 3, căpitanul Hugo Lloris a atras atenţia asupra necesităţii de a lua fiecare meci la rând şi de a se concentra în primul rând pe asigurarea participării în viitoarea ediţie de UEFA Champions League:

“Înainte sa ne gândim la City este important să fim sigur că rămânem printre primele patru. Acesta este principalul obiectiv pentru echipa noastra.” – a declarat experimentatul portar al lui Spurs, citat de presa britanică – “Am auzit că din afara se discută despre faptul că Tottenham joacă pentru titlu. Însă cel mai important lucru este să rămânem constanţi: ne-am clasat printre primele patru de fiecare dată în ultimii doi ani şi trebuie să facem acelaşi lucru şi acum, pentru a ne consolida statutul şi a încerca să căpătăm mai multă experienţă, deoarece echipa este încă tânără. Apoi ne putem gândi şi la reducerea distanţei faţă de primul loc. Cu siguranţă viitorul lui Tottenham va fi unul strălucitor dacă vom continua să avem aceeaşi mentalitate. Aceasta este ambiţia noastă, însă trebuie să luăm fiecare pas pe rând.” – a adăugat Hugo Lloris, care mai apoi a concluzionat: “Este adevărat faptul că ne-am fi dorit să obţinem mai mult din duelurile cu Manchester United şi Arsenal. Din păcate nu am reuşit, iar acum va fi important să legăm o serie de victorii, deoarece trebuie să păstrăm ritmul contracandidatelor.”