Inter – AC Milan, clasamentul marcatorilor all-time

Atacantul Andriy Shevchenko este jucătorul care a marcat cele mai multe goluri în istoria confruntărilor dintre Inter şi AC Milan

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
10 octombrie 2017
Andriy Shevchenko, Diego Milito, Zlatan Ibrahimovic
Andriy Shevchenko, Diego Milito, Zlatan Ibrahimovic

A marca un gol reprezintă întotdeauna obiectivul principal pentru orice atacant, însă a face acest lucru într-un meci derby oferă o emoţie unică. Dacă luăm în considerare faptul că derby-ul în cauză este cel dintre Inter Milan şi AC Milan, fascinaţia devine cu atât mai mare. Printre numeroşii fotbalişti care au marcat de-a lungul celor peste 200 de ediţii ale confruntării cunoscute în Italia sub denumirea de „Derby della Madonnina”, există câţiva care au reuşit această performanţă de mai multe ori, în urma căreia au căpătat un loc aparte în sufletul şi amintirea fanilor.

Clasamentul marcatorilor all-time în ceea ce priveşte derby-ul oraşului Milano este condus de fostul mare atacant ucrainean Andriy Shevchenko, care a reprezentat un adevărat coşmar pentru fanii grupării nerazzurri: de-a lungul celor opt stagiuni petrecute la AC Milan, Andriy Shevchenko a marcat de 14 ori împotriva rivalei locale, un adevărat record pentru derby. Pe locul al doilea se află legendarul Giuseppe Meazza cu 13 goluri, dintre care 12 au fost marcate în tricoul celor de la Inter şi unul pentru formaţia rossonero. Podiumul acestei ierarhii prestigioase este completat de atacantul suedez Gunnar Nordahl (AC Milan) şi Istvan Nyers (Inter), fiecare cu câte 11 reuşite.

Poziţia a patra este ocupată de Enrico Candiani cu zece goluri (şapte marcate pentru Inter, trei pentru AC Milan). Urmează apoi un grup de cinci jucători fiecare cu câte şapte goluri înscrise în total: Jose Altafini, Alessandro Altobelli, Roberto Boninsegna, Benito Lorenzi şi Louis Van Hege. Jucători precum Zlatan Ibrahimovic, Diego Milito sau Sandro Mazzola şi-au trecut în palmares şase goluri în confruntările derby dintre cele două mari echipe din Milano, aceeaşi cifră precum cea atinsă de fotbalişti mai puţin cunoscuţi ca Aldo Boffi, Luigi Cevenini, Felix Demaria şi Pietro Serantoni.

În final, o scurtă prezentare a statisticilor referitoare la jucătorii care fac parte din loturile celor două formaţii in actualul sezon: doar şase dintre aceştia au reuşit până acum să îşi treacă numele pe lista marcatorilor în „Derby della Madonnina”: Antonio Candreva (2 goluri), Ivan Perisic şi Mauro Icardi pentru Inter, respectiv Suso (2), Cristian Zapata şi Alessio Romagnoli pentru AC Milan.