Interviu Florin Andone: “La 24 de ani nu pot sta pe banca de rezerve”

Revenit în Spania de la națională, Florin Andone a acordat un interviu cotidianului As în care vorbește despre situația sa la Deportivo la Coruna.

Florin Andone, Deportivo la Coruna
18 noiembrie 2017

Întors în Spania după amicalele naționalei României cu Turcia și Olanda, Florin Andone a acordat un interviu cotidianului As în care vorbește despre situația sa la Deportivo la Coruna.

Cum te întorci după convocarea la echipa națională?
Florin Andone: Bine. Din punct de vedere fizic sunt foarte bine fiindcă am nu am intrat ca titular în cele două jocuri de la națională și nu am acumulat prea multă oboseală, iar mental sunt focusat pe meciul cu Malaga, unul foarte important pentru noi.

Doare absența de la Campionatul Mondial?
Florin Andone: Aș fi fost încântat să merg la Mondial și sunt trist pentru că am luptat mult pentru speranța unei întregi națiuni, pe care în final nu am putut-o împlini.

Te vezi titular în meciul cu Malaga?
Florin Andone: Nu știu, asta depinde de antrenor. În ultima vreme n-am prea intrat în planurile sale. De la venirea lui Cristóbal n-am jucat prea mult, doar 30 de minute în 3 meciuri. Nu știu ce se va întâmpla, dar eu sunt pregătit să îmi aduc aportul dacă se va apela la mine.

A discutat Cristóbal cu tine?
Florin Andone: Nu.

În sistemul său joacă doar un atacant…
Florin Andone: Da, așa este. În lot suntem doi atacanți pur sânge, Lucas și eu, iar antrenorul îl folosește acum pe el. Trebuie să muncesc în continuare și să îmi aștept șansa.

Același lucru l-a semnalat și Lucas recent…
Florin Andone: Este un moment dificil. De la 18 ani nu am trecut niciodată printr-o situație asemănătoare. Am avut patru sau cinci campanii în care am jucat aproape tot ce era de jucat. Acum nu sunt protagonist, joc foarte puțin, multe meciuri le văd de pe banca de rezerve și nu mă simt confortabil. Nu mă așteptam să fiu folosit atât de puțin după discuțiile care au avut loc în vară. Am început sezonul cu mari speranțe, credeam că voi avea o campanie mai bună decât precedentele și că voi produce mai mult pentru echipă, de-asta am și rămas. Am avut oferte importante și nu am vrut să plec, dar am rămas ca să joc și să fiu un om de bază în cadrul lotului.

Ai dubii privind această decizie?
Florin Andone: Da, dar negativismul sau plânsul nu ajută la nimic. Voi continua să muncesc și să dau totul și vom vedea ce se întâmplă în următoarea lună și jumătate.

Este această perioadă decisivă înaintea perioadei de transferuri?
Florin Andone: Nu știu dacă este sau nu decisivă, ce știu este că vreau să joc. Sunt mai multe echipe care s-au interesat de mine. Dacă cei de aici nu au încredere în mine… Credeam că am câștigat această încredere anul trecut când am fost cel mai bun marcator și am fost jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate din lot, apoi nu știu ce s-a întâmplat. Sigur că este și vina mea pe undeva, dar faptul că am fost tras pe linie moartă atât de repede nu poate să mă mulțumească. Sunt cuvinte dure, dar spun ce simt. Nu pot să simt sau să mă prefac.

Clubul a refuzat aproape 20 de milioane pentru tine…
Florin Andone: Știu că președintele avea încredere în mine și mi-au plăcea să îmi onorez contractul și chiar să-l duc mai departe. Mă simt bine la Depor, în acest oraș și cu acești suporteri care mă iubesc. N-aș vrea să-mi fac din nou bagajele, îmi doresc să rămân aici, dar mai mult de asta îmi doresc să joc. Am 24 de ani și la aceasta vârstă e greu să stai pe banca de rezerve. Știu că este decizia antrenorului și nu spun că aș fi mai bun decât alți jucători (nu mă refer aici la Lucas), dar nici nu pot sta un an rezervă. La 33 de ani da, dar la 24 nu pot. Planul meu este să îmi recâștig locul în echipă, să fiu titular și să ajut.

Este o situație strict sportivă și nu economică?
Florin Andone: Cu siguranță. Am avut oferte salariale bune, dublu față de cât primesc aici, dar nu am vrut să plec. În vară am vorbit cu Pepe Mel și Richard Barral și le-am spus “vreau să rămân, mă simt încrezător și important”. Dar între timp lucrurile par să se fi schimbat și nu știu dacă a fost cea mai bună decizie.

Această situație îți afectează și randamentul pe teren?
Florin Andone: Nu e ușor să joci sub această presiune. N-am jucat, apoi am fost titular cu Eibar, am terminat 0-0 și apoi au fost patru sau cinci meciuri în care nu am jucat. E ca și cum am fost învinuit în totalitate pentru acel rezultat. Uneori joci 90 minute și nu-ți iese nimic, dar e mult mai complicat când joci doar 15.

Ai accepta să joci în bandă?
Florin Andone: Toată viața am jucat vârf împins. Nu sunt închis ideii de a juca pe alt post, dar nici nu pot promite randament maxim pe un post pe care nu am mai jucat. Nu cred că am fost adus aici pentru a juca în bandă.

Președintele știe ce gândești?
Florin Andone: Am vorbit cu el acum trei săptămâni când ne-am văzut la un eveniment. I-am spus aceleași lucruri pe care le-am spus și acum: nu vreau să plec de la Depor, dar situația trebuie să se schimbe. Nu mă simt bine, nu sunt fericit. Vreau să mă detașez dar nu pot, în zilele meciurilor îmi vine să plâng. Cu Las Palmas a fost prima dată când nu am jucat deloc după o serie de 49 de meciuri. Îmi este foarte greu.