Juventus, fără gol primit în ultimele şase meciuri de Serie A cu Lazio

Cele mai importante statistici ale confruntărilor precedente dintre Juventus şi Lazio, înainte de meciul direct care va avea loc în etapa a opta de Serie A

Lazio - Juventus
13 octombrie 2017

Etapa a opta din Serie A propune o serie de meciuri extrem de interesante, iar runda se va deschide sâmbătă seara, când campioana Italiei, Juventus, va primi pe teren propriu vizita celor de la Lazio, într-o reeditare a finalei Cupei Italiei din stagiunea anterioară, precum şi a Supercupei Italiei din debutul actualului sezon. Dacă torinezii s-au impus în finala Cupei cu scorul de 2-0, gruparea capitolină s-a revanşat în Supercupă, pe care a câştigat-o la capătul unui spectaculos succes cu 3-2, după ce echipa antrenată de Simone Inzaghi a condus cu 2-0, s-a văzut egalată în minutul 90, dar a reuşit totuşi să îşi adjudece trofeul graţie unui gol marcat de Alessandro Murgia în al treilea minut al prelungirilor.

Iată câteva dintre cele mai importante date şi statistici referitoare la istoricul confruntărilor dintre Juventus şi Lazio:

– Juventus este neînvinsă contra celor de la Lazio în ultimele 25 de meciuri de Serie A (19 victorii şi şase rezultate de egalitate): ultimul succes al grupării capitoline în faţa torinezilor la nivelul campionatului a avut loc în 2003.

– Juve s-a impus în fiecare dintre ultimele şase dueluri de campionat cu Lazio, reuşind să încheie toate meciurile fără a primi gol.

– Lazio este adversarul în faţa căruia Juventus a marcat cele mai multe goluri în Serie A (262 în 146 de meciuri).

– Contra celor de la Atalanta în etapa anterioară, Juventus a întrerupt o serie de opt succese consecutive la nivelul campionatului. Campioana Italiei a primit două goluri la Bergamo, după ce anterior reuşise să încheie fără gol primit în trei din precedentele patru etape.

– Lazio a înscris 19 goluri de-a lungul primelor şapte etape de campionat, ceea ce reprezintă un record pentru clubul din capitala Italiei în Serie A, după şapte meciuri disputate.

– nicio echipă din Serie A nu a marcat mai multe goluri din faze fixe în acest sezon decât Lazio (opt), în timp ce doar Napoli (17) a înscris mai multe goluri decât Juventus (16) din acţiune.

– Juventus este echipa care s-a aflat cel mai mult în avantaj pe teren propriu la nivelul Seriei A (263 de minute), în timp ce Lazio este una dintre cele două echipe care nu s-au aflat niciodată în dezavantaj pe tabelă în deplasare.

– luând în considerare toate competiţiile, doar Lionel Messi (14 goluri) a marcat mai mult decât atacantul italian al celor de la Lazio, Ciro Immobile (13), în acest început de sezon (din cele mai puternice cinci campionate din Europa).

– Lazio s-a dovedit până acum victima preferată a lui Gonzalo Higuain în campionat: atacantul argentinian a marcat 12 goluri în opt meciuri disputate împotriva formaţiei din capitala Italiei, inclusiv o triplă şi trei duble.

– Paulo Dybala a debutat în Serie A contra lui Lazio (în septembrie 2012) şi a reuşit până acum să înscrie nouă goluri în duelurile cu gruparea capitolină disputate în toate competiţiile, inclusiv cinci goluri în cele mai recente cinci partide.