Kaka, dispus să revină la Milan pentru a doua parte a sezonului

Atacantul brazilian Kaka ar fi dispus să vină la AC Milan, clubul italian pentru care a mai evoluat în perioada 2003–2009 şi în sezonul 2013–2014

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
19 octombrie 2017
Kakà a evoluat în ultimii doi ani la Orlando City
Kakà a evoluat în ultimii doi ani la Orlando City

Kaka a decis să îşi încheie aventura în Major League Soccer (MLS), unde a evoluat pentru Orlando City în ultimii doi ani, de-a lungul cărora a adunat 75 de prezenţe şi 24 de goluri în campionat. Fostul Balon de Aur nu şi-a dezvăluit încă planurile de viitor, însă presa din Statele Unite a anunţat că jucătorul de 35 de ani are trei variante pe care trebuie să le ia în considerare.

Prima este retragerea din activitatea de pe teren, la fel precum prietenul şi fostul său coleg de la AC Milan, Andrea Pirlo. A doua posibilitate este revenirea în Brazilia pentru a-şi încheia cariera de jucător la Sao Paulo, echipă la care a crescut şi la care s-a format ca fotbalist în perioada 1994–2000. Kaka a evoluat la echipa mare a lui Sao Paulo până în 2003 şi a revenit pentru o scurtă perioadă de timp în 2014, sub formă de împrumut de la Orlando City.

Ultima ipoteză este şi cea mai fascinantă. Kaka se pare că ar fi cerut celor de la AC Milan să primească posibilitatea de a evolua timp de şase luni în tricoul rossonero, de-a lungul returului campionatului 2017/2018, pentru ca apoi să facă parte din organigrama clubului milanez, de care a recunoscut că rămâne ataşat chiar şi după plecarea sa de pe San Siro mai întăi în 2009 şi apoi în 2014. Scenariul a fost prezentat inclusiv de mass-media din Brazilia, deşi pentru moment AC Milan a ales să nu comenteze subiectul, directorul sportiv al grupării milaneze, Marco Fassone, precizând că echipa să concentrează doar pe rezultatele actuale, după o perioadă mai puţin pozitivă pentru AC Milan.

Un indiciu care îndreaptă atenţia către această posibilitate vine chiar de pe pagina oficială de Instagram a fostului număr 22 al lui Milan. La o postare prin care Kaka îşi lua la revedere de la Orlando City, Nigel De Jong, mijlocaşul olandez care a evoluat alături de Kaka la AC Milan, a comentat: „Felicitări, eşti cel mai bun. Mult succes pe viitor.” – totul delimitat de două cercuri colorate în roşu şi negru. Alături de AC Milan, talentatul atacant brazilian a câştigat un titlu de Serie A, o Supercupă a Italiei, două Supercupe ale Europei, un trofeu UEFA Champions League şi o ediţie a Campionatului Mondial al Cluburilor.