Lassana Diarra: “Jucătorii lui PSG sunt alături de Unai Emery”

Mijlocaşul francez al lui Paris Saint-Germain, Lassana Diarra, a discutat despre relaţia jucătorilor cu antrenorul spaniol Unai Emery

Lassana Diarra, Paris Saint-Germain
20 februarie 2018

Experimentatul mijlocaş francez al celor de la Paris Saint-Germain, Lassana Diarra, a precizat că jucătorii liderului din clasamentul Ligue 1 sunt în totalitate alături de tehnicianul Unai Emery, în ciuda zvonurilor insistente conform cărora antrenorul spaniol va părăsi clubul de pe Parc des Princes la finalul acestui sezon. Situaţia a fost complicată inclusiv de eşecul suferit de PSG în manşa tur a optimilor de finala din UEFA Champions League, scor 3-1 pe terenul lui Real Madrid, ceea ce a făcut ca Paris Saint-Germain să rişte eliminarea din competiţia considerată a fi cea mai importantă pentru conducerea grupării din capitala Franţei.

Intervievat la microfonul Canal+ după succesul facil obţinut de echipa sa împotriva lui Strasbourg, scor 5-2 în ultimul meci de campionat, disputat pe Parc des Princes, internaţionalul francez Lassana Diarra, unul dintre jucătorii cei mai criticaţi ca urmare a evoluţiei din duelul de pe arena Santiago Bernabeu, a confirmat că jucătorii îl sprijină în totalitate pe Unai Emery: “Toată lumea este alături de antrenor.” – a declarat Lassana Diarra, citat de Canal+ – “Ştim ceea ce s-a întâmplat în prima manşă cu Real Madrid, dar de asemenea ştim foarte bine ceea ce este nevoie să facem la retur. Mesajul este simplu, câştigăm împreună şi pierdem împreună. PSG este un club de top, o echipă cu experienţă, aşadar ne vom pregăti pentru retur în cel mai bun mod posibil. Momentan ne doream să revenim pe drumul victoriei şi am reuşit acest lucru contra lui Strasbourg. Avem alte meciuri pe care trebuie să ne concentrăm înainte de returul cu Real.” – a explicat Lassana Diarra.

Julian Draxler, Neymar, Angel Di Maria şi Edinson Cavani (două goluri) au marcat în succesul obţinut de PSG pe teren propriu contra celor de la Strasbourg, după ce oaspeţii reuşiseră să deschidă scorul. Graţie victoriei din ultima etapă de campionat, Paris Saint-Germain şi-a refăcut avantajul de 12 puncte în fruntea clasamentului Ligue 1, după ce AS Monaco redusese vineri din diferenţă ca urmare a victoriei înregistrate pe propria arenă, scor 4-0 cu Dijon, şi a făcut astfel un nou pas important către titlul de campioană.

Edinson Cavani, care a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului, a fost la rândul său intervievat de Canal+ şi a discutat despre necesitatea ca Paris Saint-Germain să rămână o echipă unită: “Au existat unele momente de tensiune, dar este normal” – a explicat fostul atacant al celor de la Napoli, întrebat despre eşecul din turul cu Real Madrid – “Dar deja face parte din trecut, acum trebuie să muncim în continuare, împreună, ca o echipă, şi să fim conştienţi de faptul că doar în acest fel vom putea obţine calificarea, printr-un joc de echipă. Suntem un grup unit, iar echipele de top rămân unite în momentele de dificultate. Doar în acest fel se pot obţine performanţe importante.” – a adăugat Edinson Cavani, actualul lider din clasamentul golgheterilor Ligue 1.

PSG nu va mai evolua până la sfârşitul săptămânii, când este programat meciul de campionat contra celor de la Marseille, ceea ce reprezintă pentru prima dată în 2018 când echipa pregătită de Unai Emery va avea o săptămână de pauză între două partide oficiale.