Serie A
Lazio
Lazio
41
AC Milan
AC Milan
Ciro Immobile 38 (pen)
Ciro Immobile 42
Ciro Immobile 48
Luis Alberto 50
Riccardo Montolivo 56

Lazio – Milan 4-1. Milanul este încă departe, în ciuda investițiilor masive

AC Milan a suferit o înfrângere severă pe terenul lui Lazio ce arată că este nevoie de timp pentru ca noul lot multimilionar să dea satisfacție.

Cronică scrisă de - fan al echipei Real Madrid, dar cu o afinitate crescândă pentru Bayern după o perioadă din viață petrecută la Munchen.
09 septembrie 2017
AC Milan s-a scufundat pe terenul lui Lazio, scor 1-4
AC Milan s-a scufundat pe terenul lui Lazio, scor 1-4

Mai devreme sau mai târziu, ceva tot trebuia să strice parada Milanului. Inițial s-a crezut că va fi ploaia, după ce cerurile s-au deschis și au indundat în doar trei ore capitala Italiei. Cu străzile sub ape și transportul public paralizat, părea inevitabilă amânarea meciului de pe Olimpico pentru o dată ulterioară. În cele din urmă a fost amânat doar cu o oră, oficialii având încredere în prognoza meteo imediată și în sistemul de drenaj al gazonului. O decizie corectă din punct de vedere logistic, da, în ceea ce privește fotbalul, a părut că pentru milanezi ar fi fost utilă o amânare mai îndelungată.

Acesta a fost primul test real pentru AC Milan după campania furibundă de achiziții din vară. Echipa avusese parte de un început excelent de sezon, cu șase victorii din tot atâtea meciuri între campionat și Europa League, dar nu bagi 200 de milioane de euro în transferuri doar pentru a-ți face viața mai ușoară cu Crotone sau Craiova. Revenirea în Champions League este mai degrabă o necesitate economică decât o ambiție pentru noii investitori de pe San Siro, iar Lazio va fi unul din rivalii în cursa pentru top 4.

Ar fi absurd să vorbim despre meciuri ce trebuie neapărat câștigate când sezonul abia a început, dar, cel puțin, pentru Milan jocul de pe Olimpico trebuia să arate că echipa merge în direcția dorită. Rossoneri au eșuat lamentabil.

Milan începuse jocul cu o atitudine pozitivă, cu convingere în menținerea posesiei și obligându-și adversarul să se apere, chiar dacă ocaziile au lipsit. Atacantul de 19 ani Patrick Cutrone, excepțional contra unor oponenți mai slabi în meciurile anterioare, nu a mișcat în fața experimentaților Ștefan Radu și Stefan De Vrij, Fabio Borini a fost deplorabil în partea stângă a atacului, iar Suso, în partea cealaltă a părut și el depășit.

Lazio, în schimb, a fost o echipă promptă, directă și eficientă. A deschis scorul din penalty în minutul 38 prin Ciro Immobile după ce tot el fusese faultat în careu de Franck Kessié și avea deja 4-0 în minutul 49, interval în care Immobile și-a completat hattrickul și Luis Alberto a punctat o dată. Immobile a fost magnific, exploatând spațiile din apărarea milaneză și fructificând ocaziile cu aplomb, devenind astfel primul jucător al lui Lazio care marchează de trei ori într-un meci contra lui Milan din 1942.

În spatele lui, Lazio a dominat jocul la centrul terenului chiar dacă i-a permis Milanului o posesie de peste 60%. Lucas Leiva și Marco Parolo au fost un scut stabil în fața apărării, iar Luis Alberto și Sergej Milinkovic-Savic au dat forță echipei, retrăgându-se la mijloc pentru a combate presiunea milaneză înainte de a-l susține pe Immobile pe contraatac.

Mai presus de orice, Lazio a fost o echipă compactă, în care fiecare jucător și-a interpretat în mod exact partitura primită de la Simone Inzaghi, care este deja unul dintre cei mai promițători tacticieni din Serie A. Tehnicianul a mărturisit la finalul jocului că nu și-a putut ascunde dezamăgirea când a aflat că jocul ar putea fi amânat, tocmai fiindcă știa că echipa sa era pe deplin pregătită pentru această confruntare.

Dimpotrivă, Milan a fost o echipă dezorganizată, o sumă de invidualități, lucru recunoscut de antrenorul Vincenzo Montella: „Nu am avut forța mentală să reacționăm. Fiecare fotbalist a luat jocul pe cont propriu și a încercat să repare de unul singur problemele”.

A fost surprinzătoare decizia lui Montella de a lăsa pe banca de rezerve câteva din transferurile importante ale verii, André Silva, Hakan Calhanoglu și Nikola Kalinic, deși ultimii doi au intrat în repriza secundă fără să aducă un plus evident echipei. Importantă a fost absența fundașului dreapta Andrea Conti, care a impresionat sezonul trecut la Atalanta și a continut să o facă și la Milan, dar nici aceasta nu poate fi scuza pentru o înfrângere atât de drastică. În schimb, prestația cea mai dezamăgitoare a avut-o chiar jucătorul adus pe cei mai mulți bani.

Transferul lui Leonardo Bonucci de la Juventus a fost o lovitură de imagine, dar odată cu venirea sa Milanul a adus unul din cei mai buni fundași din lume și un jucător de la care se așteaptă acea mentalitate de învingător pe care o poate conferi un fotbalist ce a câștigat șase titluri consecutive în Italia și a jucat două din ultimele trei finale de Champions League.

La fel ca restul coechipierilor, Bonucci a avut un început promițător de sezon însă s-a scufundat și el duminică. L-a pierdut ușor din marcaj pe Immobile la golul doi, a fost pe nicăieri la faza golului trei, apoi a lipsit cu desăvârșire din peisaj la golul de 4-0. Gazzetta dello Sport l-a declarat cel mai slab gol al întâlnirii, dându-i nota 4. Este adevărat că au fost momente în care a fost greșit post poziționat în încercarea de a suplini greșelile coechipierilor, dar, în multe momente, a pierdut prea ușor duelurile unu contra unu.

Evident, Bonucci nu a uitat peste noapte ce înseamnă să te aperi și vor veni zile mai bune. Ar putea fi vitală revenirea după accidentare a lui Alessio Romagnoli, care i-ar permite lui Montella să schimbe actualul 4-3-3 într-un sistem cu trei fundași în care Bonucci s-a simțit atât de confortabil la Torino.

AC Milan este încă în primele faze ale unui proiect ambițios. Dacă Roma nu a fost construită într-o zi, nici Milan nu poate reveni în top fotbalului European după o vară, totuși această înfrângere dură trebuie analizată cu multă responsabilitate și o reacție promptă este necesară.

Lazio - AC Milan 4-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Lazio - AC Milan

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Lazio - AC Milan 4-1

Lazio
Șuturi Lazio
 • Total: 11
 • Pe poartă: 7
40-60
Posesie (%)
 • Lazio
 • AC Milan
AC Milan
Șuturi AC Milan
 • Total: 17
 • Pe poartă: 6
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
11
17
Șuturi pe poartă
7
6
Șuturi pe lângă poartă
2
4
Șuturi blocate
2
7
Faulturi comise
14
12
Cornere
3
5
Ofsaiduri
3
2
Cartonașe galbene
3
1
Cartonașe roșii
1
0

Meciuri precedente între Lazio și AC Milan

2016-2017

 • Serie ASerie A
  Marți, 20 sep. 2016
  AC Milan
  AC Milan
  2-0
  Lazio
  Lazio
 • Serie ASerie A
  Luni, 13 feb. 2017
  Lazio
  Lazio
  1-1
  AC Milan
  AC Milan

2015-2016

 • Serie ASerie A
  Duminică, 1 nov. 2015
  Lazio
  Lazio
  1-3
  AC Milan
  AC Milan
 • Serie ASerie A
  Duminică, 20 mar. 2016
  AC Milan
  AC Milan
  1-1
  Lazio
  Lazio