Ligue 1
Lens
Lens
11
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Seko Fofana 62
Georginio Wijnaldum 90+2

Lens – PSG 1-1. Egal smuls de parizieni în minutul 92

Cronica meciului Lens - Paris Saint-Germain, scor 1-1, în care Wijnaldum a marcat pentru parizieni în prelungiri după ce Fofana deschisese scorul

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
05 decembrie 2021
Fofana a deschis scorul în meciul Lens - PSG 1-1
Fofana a deschis scorul în meciul Lens - PSG 1-1

Dacă în prima parte a sezonului evoluția cenușie a lui PSG a fost mascată într-o oarecare măsură de victoriile obținute, acum și acestea s-au împuținat vizibil, indiferent de modul în care Pochettino alege unsprezecele de start. După 0-0 cu Nice la mijlocul săptămânii pe teren propriu, PSG a avut un nou meci de suferință și a trebuit să aștepte până în prelungiri un gol al lui Wijnaldum cu care a salvat un punct în deplasarea de la Lens, însă nu și impresia că este o echipă care nu își găsește identitatea.

Pentru prima oară de la sosirea la Paris, Messi a fost titular într-o formulă din care au lipsit și Neymar și Mbappe, însă chiar și așa a avut o singură fază care l-a scos din anonimat, o pătrundere pe axul central după ce tot el recuperase mingea, încheiată cu un șut care l-a păcălit pe portarul gazdelor dar a lovit bara. A fost prima situație bună a parizienilor într-o repriză controlată de gazde, dar în care totuși cea mai mare situație de gol i-a aparținut chiar în final lui Di Maria, găsit singur pe linia careului de 6 metri de unde a tras însă direct în goalkeeperul advers.

Mai puțin norocos a fost celălalt portar, Keylor Navas, care avea să gafeze grav în minutul 62 când a scăpat în poartă mingea șutată de la mare distanță de Fofana pentru primul gol al partidei. La scurt timp Pochettino i-a introdus pe teren pe Mbappe, Wijnaldum și Nuno Mendes, iar primii doi aveau să conlucreze în al doilea minut al prelungirilor pentru golul de 1-1, marcat de olandez cu o lovitură puternică de cap la centrarea francezului din partea stângă.

Lens - Paris Saint-Germain 1-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Lens - Paris Saint-Germain: Messi titular, Neymar accidentat, Mbappe rezervă

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Lens - Paris Saint-Germain 1-1

Lens
Șuturi Lens
 • Total: 18
 • Pe poartă: 7
36-64
Posesie (%)
 • Lens
 • Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Șuturi Paris Saint-Germain
 • Total: 13
 • Pe poartă: 6
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
18
13
Șuturi pe poartă
7
6
Șuturi pe lângă poartă
8
4
Șuturi blocate
3
3
Faulturi comise
12
9
Cornere
8
5
Ofsaiduri
1
2
Cartonașe galbene
2
2
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
5
6
Total pase
377
708
Pase completate
314
628
Acuratețe pase
83
89

Meciuri precedente între Lens și Paris Saint-Germain

2020-2021

 • Ligue 1Ligue 1
  Joi, 10 sep. 2020
  Lens
  Lens
  1-0
  Paris Saint-Germain
  PSG
 • Ligue 1Ligue 1
  Sâmbătă, 1 mai. 2021
  PSG
  Paris Saint-Germain
  2-1
  Lens
  Lens