Champions League
AC Milan
AC Milan
13
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Samuel Chukwueze 37
Marco Reus 10 (pen)
Jamie Bynoe-Gittens 59
Karim Adeyemi 69

AC Milan 1-3 Borussia Dortmund. Vicecampioana Germaniei își asigură biletele pentru primăvara Champions League

Olivier Giroud a ratat un penalty în debutul meciului Meciul AC Milan - Borussia Dortmund, încheiat 1-3.

Rezumat realizat de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
29 noiembrie 2023
Borussia Dortmund a câștigat meciul din deplasare cu AC Milan cu 3-1
Borussia Dortmund a câștigat meciul din deplasare cu AC Milan cu 3-1
 • Borussia Dortmund și-a asigurat biletele pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor după ce a câștigat cu 3-1 pe San Siro, însă jocul rezultatelor face ca AC Milan să păstreze și ea șanse de calificarea în faza eliminatorie a competiției, deși se află pe ultimul loc al grupei înaintea ultimei etape. Semifinalistă în ediția anterioară de Champions League, gruparea italiană are nevoie de o victorie la Newcastle și de o înfrângere a lui PSG la Dortmund, însă nemților le este suficientă o remiză în acel meci pentru a-și asigura câștigarea grupei.
 • Arbitrul român István Kovács a acordat câte un penalty fiecărei echipe în primele zece minute. Doar nemții au transformat însă prin veteranul Marco Reus, după ce Gregor Kobel apărase șutul telefonat al lui Olivier Giroud care ar fi putut deschide rapid scorul pentru gruparea milaneză.
 • La cabine s-a intrat totuși la egalitate, după ce Samu Chukwueze a marcat în minutul 39 primul său gol pentru formația italiană după transferul de la Villarreal.
 • Milan a primit o lovitură în minutul 52 odată cu accidentarea lui Thiaw, iar în lipsa lui Kalulu și Kjaer singura soluție pentru Piolo a fost introducerea lui Krunic, după care echipa a început să sufere defensiv. Golul de 1-2 nu a întârziat, fiind marcat doar 7 minute mai târziu de Bynoe-Gittens, după o combinație între Fullkrug și Sabitzer în marginea careului.
 • Intrarea lui Karim Adeyemi la Borussia Dortmund s-a dovedit o problemă în plus pentru Milan, care nu a avut capacitatea de a stopa pătrunderile rapidului atacant de 21 de ani. Nu a făcut-o nici Mike Maignan la un șut pe centrul porții expediat de Adeyemi din afara careului, iar meciul de pe San Siro s-a terminat 1-3, deși fiecare echipă a avut câte o bară spre finalul jocului prin Jovic, respectiv Fullkrug.
AC Milan - Borussia Dortmund 1-3, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul AC Milan - Borussia Dortmund: Chaka Traorè, debut stagional la AC Milan

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului AC Milan - Borussia Dortmund 1-3

AC Milan
Șuturi AC Milan
 • Total: 17
 • Pe poartă: 4
54-46
Posesie (%)
 • AC Milan
 • Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Șuturi Borussia Dortmund
 • Total: 12
 • Pe poartă: 4
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
17
12
Șuturi pe poartă
4
4
Șuturi pe lângă poartă
6
5
Șuturi blocate
7
3
Faulturi comise
10
6
Cornere
10
1
Cartonașe galbene
1
1
Parade portar
1
3
Total pase
502
448
Pase completate
455
380
Acuratețe pase
91%
85%