Naby Keita, la a treia eliminare într-o lună

Naby Keita a fost eliminat în minutul 53 al meciului din Cupa Germaniei pe care echipa sa, RB Leipzig, l-a disputat în compania celor de la Bayern Munchen

Naby Keita, RB Leipzig
26 octombrie 2017

Jocul şi rezultatele lui Liverpool din această primă parte a stagiunii au evidenţiat necesitatea unui jucător care să aducă mai multă siguranţă şi disciplină în zona de mijloc a terenului, iar tânărul Naby Keita este văzut ca omul ideal pentru compartimentul median al echipei antrenate de Jurgen Klopp. Pe 28 august 2017, clubul din Premier League a comunicat oficial faptul că a ajuns la un acord cu RB Leipzig pentru Naby Keita, care se va alătura lotului lui Liverpool începând cu vara viitoare, după ce “Cormoranii” au activat clauza de reziliere de aproximativ 55 milioane de euro şi au plătit de asemenea o sumă în plus, care nu a fost anunţată public.

Însă mijlocaşul celor de la RB Leipzig nu se doveşeste a fi deloc disciplinat în actuala stagiune, fiind eliminat de trei ori în ultimele şapte meciuri disputate pentru echipa de club şi echipa naţională. Cel mai recent incident a avut loc chiar miercuri seara, când Naby Keita a văzut cartonaşul roşu în duelul cu Bayern Munchen din Cupa Germaniei, după două avertizmente, cel din urmă fiind primit în minutul 53 al confruntării de pe Red Bull Arena. Eliminarea din Cupa Germaniei vine după un cartonaş ruşu văzut direct în minutul 83 al partidei de campionat cu Borussia Monchengladbach şi un altul în meciul echipei naţionale a Guineei cu Tunisia. Toate cele trei eliminări au avut loc într-un interval de aproximativ o lună de zile, o situaţie care foarte probabil îl va preocupa pe antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp.

Deşi a evoluat în inferioritate numerică încă din debutul reprizei a doua, RB Leipzig a reuşit totuşi să deschidă scorul în meciul cu Bayern Munchen prin execuţia din penalty a lui Emil Forsberg, pentru ca apoi Thiago Alcantara să egaleze cu un sfert de oră înainte de final. Soarta calificării s-a decis astfel la capătul loviturilor de departajare: campioana Germaniei a transformat toate cele cinci execuţii, prin Lewandowski, Alaba, Hummels, Rudy şi Robben, în timp ce golgheterul lui Leipzig, Timo Werner, a irosit ultimul şut şi a consemnat astfel calificarea lui Bayern Munchen în faza următoare a competiţiei.

Naby Keita era deja cunoscut ca un jucător temperamentul în momentul în care Liverpool a finalizat transferul său pentru sezonul viitor. În luna iunie, tânărul mijlocaş a fost implicat într-un incident cu Diego Demme în cursul unei şedinţe de pregătire, după o intrare periculoasă care a dus la o altercaţie întreruptă doar de intervenţia coechipierilor şi a antrenorului Ralph Hasenhuttl.