Nani, pregătit pentru primul său Derby della Capitale

Portughezul Nani se află în faţa primului duel cu AS Roma, după venirea sa la Lazio în perioada de transferuri de vară, sub formă de împrumut de la Valencia

Nani, Lazio
13 noiembrie 2017

Venirea sa la Lazio a fost incertă până în ultimul moment, însă în cele din urmă Nani a semnat cu gruparea din capitala Italiei la începutul stagiunii şi a reprezentat astfel cel mai important transfer pentru echipa antrenată de Simone Inzaghi, care în cursul verii a pierdut un om de bază prin plecarea lui Keita Balde Diao la AS Monaco. Nani a fost adus mai ales pentru a-l înlocui pe atacantul senegalez, iar jucătorul portughez s-a făcut deja remarcat prin calitate, clasă, experienţă şi eleganţă, contribuind decisiv la începutul bun de sezon al lui Lazio, atât în ceea ce priveşte parcursul din campionat, cât şi cel din UEFA Europa League.

Intervievat de către cotidianul italian La Gazzetta dello Sport, Nani a discutat despre prima sa impresie după evoluţiile în tricoul lui Lazio: “Am venit la un club important din Italia, un club cu o istorie glorioasă, care încearcă sa revină la nivelul din urmă cu 15 ani, când se număra printre cele mai bune echipe din Europa. Există toate perspectivele pentru a fi încrezători în posibilitatea de a reuşi acest lucru, ne pregătim intens pentru a continua pe acest drum şi nu din întâmplare ne aflăm în partea de sus a clasamentului.” – a explicat Nani, care mai apoi a fost întrebat dacă Lazio poate fi cu adevărat considerată printre echipele cu şanse reale de a se implica în lupta pentru câştigarea titlului din Serie A: “Nu are sens să discutăm momentan despre acest lucru, campionatul este încă lung. Însă dacă atunci când vor mai rămâne de disputat doar cinci etape ne vom afla în continuare acolo sus…”

“Când am venit la Lazio mă aflam încă în recuperare după o problemă medicală, dar acum mă simt bine şi încerc să dau totul pentru echipă. Am fost primit foarte bine aici şi îmi doresc să pot răsplăti încrederea care mi-a fost acordată.” – a continuat fostul jucător al celor de la Sporting Lisabona, Manchester United, Fenerbahce şi Valencia. Întrebat despre actualul antrenor al celor de la Lazio, Simone Inzaghi, Nani a adăugat: “Are toate calităţile necesare pentru a deveni un antrenor mare şi este meritul său pentru această creştere importantă a echipei. Este un antrenor complet, dar ceea ce m-a impresionat cel mai mult este modul în care reuşeşte să motiveze toţi jucătorii înainte de fiecare meci, indiferent dacă este vorba despre titulari sau cei care încep de pe banca de rezerve.”

A început deja numărătoarea inversă până la mult aşteptatul duel dintre AS Roma şi Lazio, cunoscut în Italia sub denumirea de Derby della Capitale, cel mai important meci pentru formaţiile din Roma: “Încă de când am ajuns aici am auzit pe toată lumea discutând despre această partidă. Am avut ocazia de a juca în derby-urile unor oraşe importante precum Manchester, Lisbona sau Istanbul, însă pentru acest meci se resimt deja emoţiile şi entuziasmul care există aici la Roma. Federico Macheda mi-a spus despre acest derby încă din perioada în care evoluam împreună la Manchester United, dar trebuie să trăieşti aici pentru a înţelege cu adevărat pasiunea şi rivalitatea existentă.” – a concluzionat atacantul portughez al celor de la Lazio, citat de cotidianul italian La Gazzetta dello Sport.