Napoli, neînvinsă în ultimele 11 meciuri de Serie A disputate cu Genoa

Cele mai importante statistici şi date referitoare la istoricul meciurilor dintre Napoli şi Genoa, înaintea partidei din etapa a-29-a de Serie A

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
16 martie 2018
Genoa - Napoli 2-3 (Serie A, 25 octombrie 2017)
Genoa - Napoli 2-3 (Serie A, 25 octombrie 2017)

Pentru Napoli orice alt rezultat în afara unui succes în meciul contra celor de la Genoa, contând pentru etapa a-29-a din campionatul italian, ar putea pune capăt speranţelor de a continua lupta de la distanţă cu Juventus în ceea ce priveşte soarta titlului. Cu un singur punct adunat de-a lungul ultimelor două etape, la capătul rezultatului de egalitate înregistrat cu Inter, 0-0, echipa antrenată de Maurizio Sarri a pierdut statutul de lider în clasamentul Serie A, însă momentan se poate considera îndreptăţită să spere că poate avea parte de o revenire importantă pe final de sezon, având în vedere programul din ultimele etape, când Juventus va avea de abordat deplasări dificile precum cele cu Inter sau AS Roma.

Genoa se va prezenta pe arena San Paolo din Napoli după două eşecuri consecutive, care au complicat situaţia pentru formaţia antrenată de Davide Ballardini, aflată acum la doar şase puncte în faţa zonei luptei pentru evitarea retrogradării. O nouă înfrângere, pe un stadion unde este dificil pentru orice adversar să plece cu puncte, ar face ca echipa din Genova să fie nevoită să obţină o serie de rezultate pozitive în rundele următoare, când va înfrunta adversari direcţi în ceea ce priveşte menţinerea în Serie A, precum SPAL, Cagliari sau Crotone.

În aşteptarea partidei programate a se disputa duminică seara, de la ora 21:45, pe stadionul San Paolo, iată câteva dintre cele mai importante date, statistici şi aspecte generale privind istoricul duelurilor directe dintre Napoli şi Genoa, precum şi randamentul recent al celor două formaţii la nivelul campionatului:

  • Napoli este neînvinsă în ultimele 11 meciuri de Serie A jucate contra celor de la Genoa, cu un bilanţ general completat de opt victorii şi trei rezultate de egalitate.
  • in plus, Napoli nu pierde pe teren propriu în Serie A împotriva lui Genoa din februarie 2009: de atunci, formaţia din sudul Italiei a adunat şase victorii şi două remize, cu doar patru goluri primite.
  • după o serie de zece victorii consecutive, Napoli a obţinut doar un punct în ultimele două partide de campionat: din februarie 2016 nu s-a mai întâmplat ca echipa antrenată de Maurizio Sarri să nu câştige în trei partide consecutive de Serie A.
  • în ultimul duel de campionat disputat pe teren propriu, Napoli a fost învinsă primind patru goluri, la fel de multe precum în precedentele şase meciuri jucate în faţa propriilor, interval în care a înregistrat cinci victorii şi o remiză.
  • Genoa nu a mai încheiat la egalitate în campionat din dicembre, când a remizat împotriva celor de la Torino: de atunci, formaţia rossoblu a consemnat patru victorii şi patru eşecuri.
  • nicio echipă din Serie A nu a marcat mai mult ca Napoli în primele 15 minute ale meciurilor (nouă goluri), în timp ce Genoa este formaţia care din punct de vedere procentual este cea mai productivă în respectivul interval (29%).
  • în plus, de-a lungul primelor 15 minute ale meciurilor de Serie A, Napoli a primit 42% din goluri, anume opt din cele 19 primite în actualul campionat.
  • primul gol al lui Piotr Zielinski în Serie A a fost reuşit în octombrie 2015, contra celor de la Genoa.
  • Dries Mertens a înscris patru goluri în ultimele patru partide disputate acasă în Serie A, după cinci meciuri consecutive pe arena San Paolo fără gol marcat.
  • Diego Laxalt a contribuit la trei dintre ultimele patru goluri înscrise de Genoa în Serie A, prin două reuşite şi un assist.