Prima victimă după începutul sub aşteptări al lui AC Milan

Antrenorul celor de la AC Milan, Vincenzo Montella, a decis să întrerupă colaborarea cu preparatorul fizic Emanuele Marra.

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
27 septembrie 2017
Vincenzo Montella, AC Milan
Vincenzo Montella, AC Milan

Preluată în această vară de un important om de afaceri chinez, AC Milan era aşteptată să revină în prim plan-ul fotbalului italian după mulţi ani în care Rossoneri au lipsit din lupta pentru locurile care contează cu adevărat. Campania de transferuri spectaculoasă a creat în mod inevitabil aşteptări foarte mari din partea celui mai titrat club italian la nivelul cupelor europene, însă începutul de sezon nu a decurs în cel mai bun mod posibil.

Leonardo Bonucci, Lucas Biglia, Nikola Kalinic, Andrea Conti, Hakan Çalhanoğlu, Frank Kessié, Andre Silva, Ricardo Rodríguez, Mateo Musacchio şi Fabio Borini sunt jucătorii de aproape 200 de milioane de euro veniţi în această vară pentru a readuce gloria grupării milaneze.

După şase etape de campionat situaţia nu este nici pe departe dezastruoasă: echipa antrenată de Vincenzo Montella ocupă poziţia a şasea, la un singur punct distanţă de zona locurilor care permit participarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League, însă jocul din deplasare al lui AC Milan, soldat cu două înfrângeri (pe stadionul Olimpico din Roma, contra celor de la Lazio şi la Genova, în duelul cu Sampdoria) nu putea fi trecut cu vederea.

Vincenzo Montella a decis astfel să nu piardă timp şi a făcut primii paşi în tentativa de depăşi cât mai repede perioada mai puţin pozitivă, iar primele măsuri se îndreaptă către pregatirea fizică a jucătorilor săi: „M-am gândit mult la cum să ridicăm nivelul. Vom începe de la pregătirea fizică. După o analiză atentă am făcut primele mele evaluări şi, printre punctele care se pot îmbunătăţi, am identificat pregătirea fizică. În acest sens am demarat un nou plan, care din păcate nu a fost susţinut în totalitate de colaboratorul meu Emanuele Marra. Alături de Emanuele am decis, în manieră regretabilă, să întrerupem raportul profesional. Profit de ocazie pentru a-i mulţumi pentru munca depusă în toţi aceşti ani alături de mine.” – a anunţat Vincenzo Montella, prin intermediul contului oficial de Twitter.

Preparatorul fizic Emanuele Marra a fost înconjurat de numeroase polemici încă din returul campionatului anterior, când, într-un moment dificil pentru cei de la AC Milan, anumiţi jucători au criticat dieta fără carne impusă de Marra. Iar după o cină organizată de Carlos Bacca, Montella a ironizat, spunând: „Şi-a ţinut promisiunea, mă bucur că au venit aproape toţi jucătorii, echipa este foarte unită şi mi-au demonstrat acest lucru încă o dată. A fost o cină frumoasă, s-a mâncat şi carne, aşadar…”.

Emanuele Marra şi Vincenzo Montella au lucrat împreună încă de pe vremea când tehnicianul italian pregătea pe Catania şi au continuat să colaboreze cu succes inlcusiv la Fiorentina, respectiv Sampdoria. Acum însă antrenorul italian a decis să renunţe la serviciile preparatorului său fizic, semn că Montella este dispus să ia orice măsură necesară pentru a redresa rapid situaţia lui AC Milan.