Primul antrenor din Serie A demis în acest sezon

Tehnicianul Massimo Rastelli a fost demis de la Cagliari, după ce a pierdut şase din primele opt meciuri disputate în actuala ediţie de Serie A

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
17 octombrie 2017
Massimo Rastelli, fostul antrenor al lui Cagliari
Massimo Rastelli, fostul antrenor al lui Cagliari

Massimo Rastelli nu mai este antrenorul celor de la Cagliari, devenind astfel primul tehnician demis în actuala ediţie de Serie A. Începutul de sezon extrem de modest al lui Cagliari a dus la despărţirea de antrenorul italian, după ce gruparea sardă a fost învinsă în ultima etapă de campionat, scor 3-2 pe teren propriu în duelul cu Genoa, ceea ce a reprezentat cea de-a patra înfrângere consecutivă pentru Cagliari şi a şasea în total de-a lungul celor opt etape de Serie A disputate până acum.

Preşedintele clubului sard, Tommaso Giulini, a decis demiterea lui Massimo Rastelli, iar anunţul oficial a fost făcut prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul lui Cagliari: „Lui Rastelli îi revin mulţumirile noastre pentru munca depusă de-a lungul a doi ani, cu profesionalism şi pasiune. Clubul Cagliari îi doreşte succes în continuarea activităţii profesionale antrenorului care a contribuit decisiv la promovarea din Serie B şi la clasarea echipei pe locul al-11-lea în sezonul anterior.” – Odată cu plecarea lui Massimo Rastelli, clubul sard va întrerupe colaborarea şi cu antrenorul second Nicola Legrottaglie (fost jucător la Juventus), precum şi cu staff-ul tehnic al fostului tehnician.

Massimo Rastelli se afla la cel de-al treilea său sezon pe banca tehnică a lui Cagliari, formaţie alături de care a reuşit să obţină promovarea în Serie A la finalul stagiunii 2015-16. În campionatul anterior, tehnicianul italian a îndeplinit obiectivul stabilit la începutul sezonului, acela de a evita implicarea în lupta pentru menţinerea în prima ligă, deşi o serie de eşecuri categorice au pus în discuţie postul său încă de vara trecută. Cele doar şase puncte acumulate după primele opt etape ale noului campionat au dus la oficializarea despărţirii dintre Massimo Rastelli şi Cagliari.

Gruparea sardă are acum două variante principale dintre care oficialii clubului vor alege antrenorului ce va avea dificila misiune de a prelua pe Cagliari, în tentativa de a redresa cât mai rapid echipa. Giuseppe Iachini (care a pregătit, printre altele, pe Sampdoria, Siena, Palermo sau Udinese) şi Massimo Oddo (fostul fundaş al lui Lazio şi AC Milan a avut o singură experienţă de antrenor până acum, la Pescara) sunt cele mai importante nume vehiculate în presa italiană pentru a-l înlocui pe Massimo Rastelli.