Radja Nainggolan, incert pentru meciul AS Roma – Lazio

Prezenţa lui Radja Nainggolan la meciul derby dintre AS Roma şi Lazio a devenit incertă ca urmare a unei accidentări musculare

Radja Nainggolan, AS Roma
10 noiembrie 2017

Mijlocaşul belgian al celor de la AS Roma, Radja Nainggolan, ar putea fi indisponibil în vederea derby-ului cu Lazio, care va avea loc în următoarea etapă din campionatul Italiei. Fostul jucător al lui Cagliari a acuzat unele probleme de natură musculară în cantonamentul echipei naţionale şi a fost supus unor controale medicale care au evidenţiat o “uşoară leziune” în zona inghinală, după cum a informat oficial Federaţia Belgiană de Fotbal în cursul zilei de vineri.

Antrenorul grupării capitoline, Eusebio Di Francesco, va spera să îl poată recupera la timp pe Radja Nainggolan pentru confruntarea cu Lazio de sâmbăta viitoare, însă staff-ul medical de la Trigoria ar putea de asemenea recomanda păstrarea pe bancă a mijlocaşului belgian, având în vedere faptul că la mijlocul săptămânii ulterioare, AS Roma va disputa un meci extrem de important pentru parcursul din UEFA Champions League, contra celor de la Atletico Madrid, programat a avea loc pe stadionul Wanda Metropolitano din capitala Spaniei.

Accidentarea lui Radja Nainggolan va reprezenta cu siguranţă o problemă importantă pentru tehnicianul Eusebio Di Francesco în vederea unei partide cu o miză extrem de ridicată, atât pentru clasamentul din Serie A, cât şi datorită rivalităţii imense dintre cele două cluburi din capitala Italiei. Evoluţiile recente foarte bune ale lui Radja Nainggolan i-au adus acestuia convocarea la echipa naţională a Belgiei după două meciuri la care mijlocaşul Romei nu a fost chemat de către selecţionerul Roberto Martínez, care anunţase că jucătorul urma să fie titular în partida de pregătire cu Mexic. Odată cu problema medicală suferită în cursul antrenamentului de ieri, Radja Nainggolan a părăsit deja cantonamentul echipei naţionale a Belgiei şi a revenit în Italia, în tentativa de a se recupera la timp pentru duelul din runda următoare a Seriei A.

Etapa cu numărul 13 din campionatul italian se va deschide sâmbătă seara, (18 noiembrie), cu meciul derby dintre AS Roma şi Lazio, care este programat a se disputa pe stadionul Olimpico din capitală, cu începere de la ora 19:00.