8 reacții în presă după Manchester City – Real Madrid 4-3

Titluri și idei principale din presa sportivă după fabulosul meci Manchester City - Real Madrid 4-3 din semifinalele Ligii Campionilor

Phil Foden, autorul unui gol în meciul Manchester City - Real Madrid 4-3
27 aprilie 2022

AS: Nimeni nu poate ucide Madridul

Bernabeul are treabă, în căutarea unui nou miracol. Real Madrid dispută calificarea cu City pe teritoriul său, acolo unde nicio echipă nu este scutită de emoții. Face acest lucru după un duel colosal, orfan de defensive, jucat cu nerv până într-un final în care Madridul a avut nevoie de trei puncte de sutură pentru a ieși în picioare. Nu există Ligi ale Campionilor fără momente dificile pe teren. Echipa lui Ancelotti are deja trei în această primăvară, dar nicio altă echipă din lume nu este capabilă să se ridice de atâtea ori după loviturile încasate.

Mundo Deportivo: City o iartă pe Real Madrid, care se întoarce în viață de la Manchester

Real Madrid a reușit un nou miracol în Champions. Manchester City putea câștiga la scor, dar pornește cu un avantaj minim înaintea returului de pe Bernabeu. Terenul blanco este cel unde se va decide care dintre Manchester City și Real Madrid va merge în finală. O va face probabil cea care va greși mai puțin, fiindcă pe Etihad a fost un festival de erori defensive de ambele părți, care a dus la șapte goluri marcate. Real Madrid a făcut un meci slab, dar a ieșit în viață din manșa tur, ceea ce era obiectivul lui Ancelotti pentru acest meci.

Marca: Benzema ține Madridul în viață

Încă un miracol. Real Madrid a ieșit în viață dintr-un meci în care City a fost echipa mai bună, cu mingea și fără, și pe care l-a câștigat într-o seară neagră pentru ambele defensive. Cum a fost posibil miracolul? Pentru că are un atacant unic, capabil să convertească două goluri în momente critice, cu o precizie și momente de genialitate de domeniul fantasticului.

Cele două goluri ale lui Benzema și cel al lui Vinicius, și el extraordinar, au compensat defensiva sinistră cauzată de un mare City, care a acceptat un meci pe stil vechi, în care și-a concentrat atenția în atac și a căutat în permanență să marcheze prin armata sa de decari (Mahrez, De Bruyne, Foden, Bernardo Silva și Gabriel Jesus), chiar dacă a neglijat apărarea la fel de mult ca Madridul și a plătit scump pentru asta.

SPORT: City câștigă, dar nu ucide Madridul

Manchester City a ieșit câștigătoare din prima bătălie, dar a lăsat-o pe Real Madrid în viață. Oamenii lui Guardiola au făcut un meci de poveste împotriva celor ai lui Ancelotti, dar Madridul a găsit câte un miracol la fiecare fiecare lovitură încasată. Meciul a fost titanic, cu un început exploziv. De Bruyne a fost un transatlantic, Foden un diavol, Bernardo o oază. Mahrez nu a prins seara cea mai bună spre disperarea lui Pep, în schimb au avut-o Benzema care a răspuns cu calitate și cu o dublă și Vinicius. Problemele lui City pe postul de fundaș dreapta i-au costat un gol pe oamenii lui Pep, altfel capabili să domine un schimb de lovituri incredibile, dar obligați acum la o noapte mare și pe Bernabeu pentru a prinde finala de la Paris.

Sky Sports: City nu reușește să termine Realul

City va acuza trei perioade critice într-un meci epic care au permis Realului să revină și să rămână vie în ecuația calificării.

Primul a fost la cele trei ocazii ratate înainte ca Benzema să dea tonul revenirii Madridului, iar celelalte două au fost inabilitatea de a gestiona jocul, primind gol la scurt timp după ce Foden și Bernardo marcaseră golurile trei și patru, în ciuda unor mari ocazii de a a-și majora avantajul. A fost un meci fără respiro care generează mult entuziam înaintea manșei retur.

The Independent: Manchester City învinge Real Madrid într-un clasic al Champions League

Acesta a fost un clasic al Ligii Campionilor, în cea mai tipică desfășurare a fotbalului modern. Ca și cum ultima decadă a competiției s-a dilatat, iar unii dintre cei mai buni jucători ai erei lor au produs un joc pentru istorie.

A fost un nou meci eliminatoriu în care o echipă a lui Pep Guardiola ar fi trebuit să fie de neatins și altul în care Real Madrid ar fi trebuit să fie deja răpus, dar, așa cum de multe ori s-a întâmplat, totul se joacă după un 4-3 afectat necontenit de flux și reflux, ca și cum ar fi fost mai multe meciuri într-unul singur. Au fost atâtea evenimente și încă se putea înscrie și mai mult.

Au fost atâtea staruri dominante, de la Riyad Mahrez la Kevin De Bruyne, și totuși unul care s-a ridicat deasupra tuturor, desigur Karim Benzema, care a marcat nouă goluri doar în cele cinci meciuri eliminatorii. Cum se întâmplă de regulă în meciuri atât de dramatice, a oferit atât de multe lucruri pe care le mai văzuserăm dar puse acum într-o lumină nouă, cum a fost scărița de la penalty-ul care a închis tabela.

El Pais: Madridul are multe vieți

Lui Real Madrid i-au lipsit multe la Manchester. Dar este Real Madrid, așa că nu contează. Are vieți infinite, chiar dacă a fost din nou pe buza prăpastiei. Este Real Madrid și asta spune totul, chiar dacă după meciul nebun cu City oamenii de pe Etihad mai puțin familiarizați cu această realitate nu își pot explica cum a fost posibil un 4-3 contra unei echipe la jumătate de turație.

ABC.es: Madridul se agață de calificare într-o gală a fotbalului

Madridul și-a arătat încă o dată abilitatea de supraviețuire într-un meci mare în care a reacționat de mai multe ori în fața unei echipe excepționale care, totuși, i-a permis să revină. Vinicius și Benzema au fost din nou fundamentali, doi indivizi care au răpus forța unui grup superior.