La Liga
Real Madrid
Real Madrid
22
Elche
Elche
Luka Modrić 82 (pen)
Éder Militão 90+2
Lucas Boyé 42
Pere Milla 76

Real Madrid – Elche 2-2. Militao salvează un punct în prelungiri după ce Benzema ratase un penalty

Real Madrid - Elche, scor 2-2. Cronica meciului în care Karim Benzema a ratat primul său penalty din La Liga

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
23 ianuarie 2022
Real Madrid - Elche 2-2, ianuarie 2022
Real Madrid - Elche 2-2, ianuarie 2022

Real Madrid a obținut in extremis o remiză cu Elche grație unui gol marcat de Militao în minutul 92, însă se poate să spune că norocul cu care câștigase duelul direct din cupă cu doar câteva zile mai devreme s-a întors acum împotriva sa. Un penalty ratat de Benzema, multe șuturi în blocaj și alte câteva mari ocazii din situații clare au stopat Madridul din drumul spre victorie, într-un joc pe care l-a controlat de la un capăt la altul și în care a avut 23-3 raportul șuturilor la poartă.

Ancelotti și-a recuperat titularii față de jocul din cupă și l-a răsplătit cu un loc în primul unsprezece și pe Hazard pentru rolul decisiv în obținerea calificării, jucând cu trio-ul Hazard – Benzema – Vini Jr. în avanposturi, cel cu care remizase 0-0 cu Cadiz dar și câștigase în campionat la Bilbao. De această dată randamentul a fost slab, mai cu seamă în condițiile în care francezul a ratat în minutul 33 primul său penalty în La Liga, iar portarul Badía s-a dovedit imbatabil, înregistrând până la pauză cele mai multe intervenții ale unui goalkeeper într-o repriză din acest campionat în care nu încasează gol (6). În schimb cei la Elche au fost foarte periculoși pe flancuri, iar Lucas Boyé a marcat în minutul 41 golul unui scor surprinzător la finele primei părți a jocului.

Curios pentru Madrid este că adversarul nu a făcut cel mai bun meci defensiv și a permis combinații facile în apropierea propriului careu, însă numărul mare de oameni din fața porții a făcut ca multe dintre șuturile neinspiraților oameni ai lui Ancelotti să lovească blocajul sau să fie prost cadrate. Madridul a mai primit un penalty retras ulterior după consultarea arbitrajului video, iar cei care au marcat au fost tot oaspeții, care la 0-2 păreau lansați spre o primă victorie istorică pe Santiago Bernabeu.

Totuși nu a fost cazul. Realul a primit un penalty valid pe care Modric l-a transformat fără emoții în minutul 82, a mai solicitat fără succes încă unul, iar în prelungiri Militao a plutit peste apărarea adversă și a reluat cu capul o minge centrată de Vinicius, aducând Madridului remiza care o păstrează la 4 puncte de următoarea clasată, Sevilla.

Elche, fără victore cu Real Madrid pe Bernabeu. Curiozități statistice ale meciului Real Madrid - Elche 2-2

 • Elche a condus cu 2-0, dar nu a reușit să câștige pe Santiago Bernabeu nici în al 24-lea meci jucat aici. După Las Palmas (34 de jocuri), este echipa cu cele mai multe apariții pe terenul lui Real Madrid fără să fi obținut vreodată un succes.
Real Madrid - Elche 2-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Real Madrid - Elche: Benzema, Vinicius și Hazard, atacul Realului

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Real Madrid - Elche 2-2

Real Madrid
Șuturi Real Madrid
 • Total: 23
 • Pe poartă: 8
65-35
Posesie (%)
 • Real Madrid
 • Elche
Elche
Șuturi Elche
 • Total: 3
 • Pe poartă: 2
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
23
3
Șuturi pe poartă
8
2
Șuturi pe lângă poartă
8
1
Șuturi blocate
7
0
Faulturi comise
11
14
Cornere
10
3
Ofsaiduri
1
0
Cartonașe galbene
3
1
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
0
6
Total pase
618
343
Pase completate
543
271
Acuratețe pase
88
79

Meciuri precedente între Real Madrid și Elche

2021-2022

 • La LigaLa Liga
  Sâmbătă, 30 oct. 2021
  Elche
  Elche
  1-2
  Real Madrid
  Real Madrid
 • Copa del ReyCopa del Rey
  Joi, 20 ian. 2022
  Elche
  Elche
  1-2
  Real Madrid
  Real Madrid
  d.prel.

2020-2021

 • La LigaLa Liga
  Miercuri, 30 dec. 2020
  Elche
  Elche
  1-1
  Real Madrid
  Real Madrid
 • La LigaLa Liga
  Sâmbătă, 13 mar. 2021
  Real Madrid
  Real Madrid
  2-1
  Elche
  Elche