Real Madrid, la 8 puncte de Barcelona, la fel ca în ultimul sezon al lui Mourinho

După primele zece etape de campionat Real Madrid este pe locul 3 în clasament, la 8 puncte de FC Barcelona, la fel ca în sezonul 2012-2013.

Sergio Ramos, Real Madrid
31 octombrie 2017

Zece etape disputate, locul 3 în clasamentul din Spania, opt puncte diferență față de liderul FC Barcelona – acestea sunt datele care duc cu gândul la ultimul sezon petrecut de Jose Mourinho pe banca tehnică a lui Real Madrid. Ca și acum, Realul era atunci campioana en-titre după titlul cucerit cu 100 de puncte și 121 de goluri marcate și începuse sezonul en-fanfare, cucerind Supercupa Spaniei în fața Barcelonei.

În schimb, debutul în campionat a fost dificil și avea să influențeze decisiv soarta titlului. O remiză cu Valencia pe teren propriu (ca și acum) și două înfrângeri în deplasare la Getafe și Sevilla au dus Realul la 8 puncte de liderul Barcelona încă din etapa a patra. Madrilenii nu au putut micșora distanța în clasicul disputat pe Camp Nou în runda a șaptea, încheiat 2-2, iar acela avea să fie singurul meci fără victorie pentru calatani în turul campionatului.

După zece etape se menținuse diferența de opt puncte, însă din acel moment distanța dintre cele două echipe a crescut, ajungând la 11 după etapa a 13-a și apoi la 18 la finalul turului. Real Madrid avea să încheie campionatul pe locul 2 cu 85 de puncte, cu 15 mai puține decât campioana Barcelona.