Real Madrid – Osasuna 3-1. Suferinta „galactica”

Condusa la pauza, Real Madrid a intors rezultatul in meciul cu Osasuna, dupa ce oaspetii au raman in mod nemeritat in inferioritate numerica.

Articol scris de - coordonatorul comunității Real Madrid în perioada 2008-2013, fin cunoscător al fotbalului din Spania, cu peste 1600 de articole scrise pe vechea platformă FootballClub.ro.
18 ianuarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Pentru suporterul madrilen de rand, sa-si vada echipa chinuindu-se sa castige in fata ultimei clasate nu e prea placut. Real Madrid a castigat un meci pe care atat jucatorii madrileni cat si fanii blanco si-ar dori sa-l uite cat mai repede. Gazdele au cautat „goleada”, dar au castigat chinuit un meci in care Perez Burull a gafat nepermis. Insa cu siguranta, din toata aceasta lupta interna, singurii care au iesit castigatori pana acum sunt Juande Ramos si elevii sai.

Santiago Bernabeu se pregatea sa devina un vulcan asta seara, insa demisia lui Calderon a anulat manifestatia fanilor merengue. La primul meci in calitate de presedinte Vicente Boluda a fost calm, imperturbabil si decent. A debutat cu un succes chinuit.

Pentru a doua duminica la rand, Juande Ramos nu a schimbat echipa, preferand sa joace in aceeasi formula. De fapt chiar pentru a treia saptamana, caci in meciul cu Villareal Huntelaar a jucat in locul lui Higuain care atunci era accidentat. Nu cred insa ca ma insel cand spun ca acesta a fost cel mai slab meci al lui Juande Ramos de cand a sosit la Madrid. De asemenea cred ca pot sa-i felicit pe madrileni pentru ca in sfarsit un arbitru nu a prejudiciat echipa blanco, ba din contra, Burull i-a avantajat clar pe „los Merengue”.

Mai intai , nefericitul arbitru cantabrian i-a refuzat un penalty clar lui Juanfran dupa un contact evident cu Gago, apoi in partea secunda acelasi Juanfran a fost faultat la fel de clar de Pepe (la scorul de 2-1) insa Perez Burull l-a eliminat pe basc pentru a doua simulare. Ceea ce Burull a facut este tragic, insa Real nu trebuie din nou etichetata drept o echipa favorizata de arbitri, caci aceasta legenda neagra ce bantuie Madridul a fost alungata extrem de usor de Medina Cantalejo et comp in ultimii 2-3 ani, cand Real a fost efectiv „furata”.

In ciuda greselilor de arbitraj, Osasuna nu putea emite prea multe pretentii. Jocul echipei lui Camacho , desi imbunatatit, nu putea aduce puncte pe Bernabeu. Gazdele au trecut pe langa gol in primele minute atunci cand Ramos in chiar debutul meciului si mai apoi Robben (dupa o pasa excelenta de la Sneijder) au ratat de putin tinta.

In minutul 14, Osasuna a cerut penalty la intrarea lui Gago la Juanfran, insa Perez Burull a inchis ochii. Peste doar patru minute acelasi incisiv Juanfran l-a avertizat pe Casillas asupra pericolului iminent, insa San Iker a respins in fata. Un minut mai tarziu insa Iker a fost nevoit sa scoata mingea din plasa, cursa excelenta a fostului monegasc Plasil fiind finalizata de iranianul Nekounam printr-o lovitura de cap. 0-1, minutul 19. Real Madrid nu a putut replica si, spre disperarea fanilor blanco, prima repriza a fost in continuare la discretia oaspetilor, care insa nu si-au mai creat ocazii de gol.

In partea secunda insa Juande Ramos a renuntat la prudenta si a mutat castigator. Tehnicianul spaniol l-a sacrificat pe Fabio Cannavaro (din nou extrem de nesigur) introducandu-l pe Huntelaar, iar in locul lui Sneijder l-a trimis pe Van der Vaart. Mutari inspirate ale ibericului, cu mentiunea ca Huntelaar putea fi mult mai folositor daca juca inca din primul minut, iar Van der Vaart a fost mult mai util ca in precedentele meciuri, jocul sau mult imbunatatit aducand mai multa fantezie atacului madrilen.

Incetul cu incetul au aparut si rezultatele. Fie pentru ca oaspetii s-au retras, fie pentru ca „albii” si-au dorit mai mult dupa pauza sa demonstreze ca sunt totusi campioana Spaniei. In minutul 50, Sergio Ramos aduce egalarea, sutul sau cu pamantul fiind scapat de Roberto in poarta. Sergio reuseste astfel sa marcheze pentru a doua oara in doua etape consecutive. Un sfert de ora mai tarziu a venit si golul doi. A fost o faza construita de Robben pe banda stanga si finalizata usor de golgheterul Pepito Higuain care a reluat din 6 metri in poarta goala, iar Real Madrid conducea cu 2-1 din minutul 64.

A venit apoi o noua eroare a lui Perez Burull, cel care l-a si eliminat pe Juanfran pe nedrept dupa ce mijlocasul dreapta al Osasunei a fost faultat in careu de Pepe. Imediat Real si-a imbunatatit jocul ofensiv si, pe rand, Marcelo, Van der Vaart si Robben au ratat ocazii uriase care puteau majora diferenta de scor. Golul trei s-a lasat asteptat pana in minutul 93 cand Robben a incheiat o actiune personala cu un sut pe sub Roberto, iar madrilenii castiga cu 3-1 un meci pe care ar trebui sa-l uite cat mai repede.

Apropos de Roberto, dupa ce l-am vazut saptamana trecuta contra Barcelonei mi s-a parut cel mai slab portar din fotbalul spaniol, iar astazi mi s-a confirmat ideea. Camacho are nevoie de un portar care sa nu scape mingile si Osasuna mai poate spera. Real ramane la 12 puncte distanta de catalani, insa sperantele la titlu dispar cu fiecare runda.

Real Madrid: Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Cannavaro (Huntelaar, 46′), Heinze; Robben, Lass, Gago, Sneijder (Van der Vaart, 46′); Higuain (Marcelo, 79′) ; Ra?u.

Osasuna: Roberto; Azpilicueta, Josetxo, Miguel Flano, Monreal (Javier Flano, 45′); Juanfran, Punal, Nekounam, Plasil (Portillo, 67′); Masoud; Pandiani.

Goluri: 0-1 Nekounam (20′). 1-1 Sergio Ramos (50′). 2-1 Higuain (64′). 3-1 Robben (93′).

Arbitru: Perez Burull