Champions League
Real Madrid
Real Madrid
10
Union Berlin
Union Berlin
Jude Bellingham 90+4

Real Madrid 1-0 Union Berlin. Jude Bellingham decide în minutul 90+4 un meci controlat autoritar de madrileni

Ștefan Gondor, 20 septembrie 2023

Jude Bellingham în minutul 90+4 a marcat un gol norocos, însă victoria lui Real Madrid în meciul cu Union Berlin din prima etapă a grupelor Champions League este dincolo de orice dubiu. Este cunoscută conexiunea magică dintre gruparea madrilenă și competiția numărul unu a Europei, iar oamenii lui Ancelotti au intrat în transa specifică și au alergat mâncând pământul în căutarea victoriei, chiar dacă nici un egal nu i-ar fi încurcat prea tare într-o grupă accesibilă.

Faptul că așteptarea a durat până în minutul 94 se datorează doar intervențiilor portarului danez Ronnow și a șansei care a ocrotit-o până atunci pe echipa debutantă în acest sezon în Champions League, însă în mod paradoxal Real Madrid a fost aproape să bifeze primul meci fără victorie din acest sezon exact după prestația cea mai bună. Doar prima repriză a fost echilibrată, cu câteva acțiuni bune la cele două porți în primele 10 minute după care nemții s-au așezat bine în apărare și au închis toate culoarele, însă după pauză Realul a călcat accelerația și a dat un recital ofensiv cum nu se mai văzuse de mult pe Santiago Bernabeu.

În mod evident inferiori din punct de vedere fizic, nemții nu au avut altceva de făcut decât să se grupeze în zona propriului careu, însă fără aibă capacitatea de a acoperi terenul în raport cu viteza de circulație a balonului. Madridul a avut mereu oameni liberi fie în marginea careului fie pe flancuri, de unde mingile au ajuns fără mari probleme în careu fie pentru loviturile de cap ale lui Joselu (el singur protanosticul a cinci mari ocazii) , fie pentru jocul la sol unde Rodrygo a fost stăpân. Întreaga repriză a fost un asediu total la poarta berlineză, cu un raport de 18-0 al șuturilor la poartă, dintre care două s-au oprit în bară.

Golul din minutul 90+4 a venit după al 16-lea corner al Madridului. Sleiți de puteri, nemții nu au mai reușit să blocheze oamenii din afara careului, iar Realul a avut inteligența de a executa scurt, cu schemă. Mingea a sărit norocos la Bellingham, omul startului de sezon în Spania, și astfel s-a scris istoria primului meci al lui Union Berlin în Liga Campionilor.

Real Madrid - Union Berlin 1-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Real Madrid - Union Berlin: Leonardo Bonucci, Paul Jaeckel, debut stagional la Union Berlin

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Real Madrid - Union Berlin 1-0

Real Madrid
Șuturi Real Madrid
  • Total: 32
  • Pe poartă: 7
75-25
Posesie (%)
  • Real Madrid
  • Union Berlin
Union Berlin
Șuturi Union Berlin
  • Total: 4
  • Pe poartă: 0
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
32
4
Șuturi pe poartă
7
0
Șuturi pe lângă poartă
15
3
Șuturi blocate
10
1
Faulturi comise
8
11
Cornere
16
1
Ofsaiduri
4
1
Cartonașe galbene
1
1
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
0
6
Total pase
813
263
Pase completate
750
178
Acuratețe pase
92
68