Rick Karsdorp, pregătit să debuteze pentru AS Roma în Serie A

Fundaşul dreapta olandez Rick Karsdorp va evolua pentru prima dată pentru AS Roma, în meciul de Serie A programat în etapa a zecea, cu Crotone

Rick Karsdorp, AS Roma
25 octombrie 2017

Tânărul fundaș dreapta olandez Rick Karsdorp va evolua ca titular în meciul pe care AS Roma îl va disputa în această seara pe stadionul Olimpico din capitala Italiei, împotriva celor de la Crotone, contând pentru etapa cu numărul zece din Serie A. Antrenorul Eusebio Di Francesco a confirmat în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o ieri faptul că apărătorul în vârstă de 22 de ani va începe din primul minut: “Karsdorp va evolua ca titular împotriva celor de la Crotone.” – a declarat fostul tehnician al lui Sassuolo, care a confirmat apoi faptul că va efectua mai multe modificări în formaţia de start, pentru a odihni astfel o parte dintre jucătorii ce au evoluat mai mult în acest debut aglomerat de sezon.

Pentru Rick Karsdorp va fi astfel prima oportunitate de a se face remarcat în tricoul grupării capitoline. Adus în această vară de la Feyenoord, pentru care a evoluat în perioada 2014-2017, talentatul jucător olandez a fost nevoit să fie supus unei intervenţii chirurgicale la genunchi, ca urmare a unei probleme medicale din cauza căreia nu a avut posibilitatea de a debuta pentru AS Roma într-un meci oficial până acum. Rick Karsdorp va evolua în banda dreaptă a defensivei formaţiei giallorossa şi îl va înlocui pe Bruno Peres, titularul obişnuit al postului. Pentru fanii Romei va fi prima ocazie de a-l vedea la lucru pe fotbalist, al cărui transfer în cursul verii a fost văzut ca una dintre principalele mutări făcute de conducerea clubului capitolin, alături de cea a lui Patrik Schick, un alt jucător care a evoluat foarte puţin până acum, de asemenea din cauza unor probleme medicale.

Ultimul meci oficial disputat de fostul fundaş al celor de la Feyenoord a avut loc la jumătatea lunii martie. De atunci au trecut mai mult de cinci luni, iar Rick Karsdorp va avea în sfârşit oportunitatea de a reveni pe teren, după o lungă perioadă de recuperare, prelungită inclusiv de o accidentare musculară în timpul recuperării efectuate pentru intervenţia chirurgicală la genunchi. Antrenorul Eusebio Di Francesco a decis ca jucătorul să evolueze mai întâi câteva meciuri alături de tinerii fotbalişti de la echipa Primevera, apoi l-a convocat şi păstrat pe banca de rezerve la ultimele confruntări de Serie A, iar duelul de campionat cu un adversar modest precum Crotone reprezintă acum ocazia ideală pentru un prim test adevărat pentru jucătorul olandez în vârstă de 22 de ani, care a adunat trei prezenţe oficiale inclusiv la echipa naţională a Olandei, debutând în 2016.