AS Roma, în căutarea celui de-al zecelea succes consecutiv cu Udinese în Serie A

Cele mai importante date şi statistici referitoare la istoricul duelurilor dintre AS Roma şi Udinese, înainte de meciul din etapa a-25-a de Serie A

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
15 februarie 2018
Udinese - AS Roma 0-1 (Serie A, 15 ianuarie 2017)
Udinese - AS Roma 0-1 (Serie A, 15 ianuarie 2017)

Etapa cu numărul 25 din prima ligă a campionatului italian se va deschide cu meciul dintre Udinese şi AS Roma, programat a se disputa pe Dacia Arena din Udine, în care echipa pregătită de Eusebio Di Francesco va avea foarte mare nevoie să obţină toate cele trei puncte puse în joc pentru a continua duelul de la distanţă cu Inter Milan şi Lazio în ceea ce priveşte clasarea pe unul dintre primele patru locuri ale ierarhiei Serie A şi implicit participarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League.

Neînvinsă de patru meciuri pe teren propriu, interval în care a adunat opt puncte, formaţia condusă de pe bancă de către Massimo Oddo va încerca să continue seria pozitivă pentru a-şi menţine poziţia în zona de mijloc a clasamentului şi pentru a păstra unele speranţe inclusiv în ceea ce priveşte implicarea într-o luptă pentru o posibilă participare în UEFA Europa League. În aşteptarea confruntării care va avea loc sâmbătă după amiaza, cu începere de la ora 16:00, iată câteva dintre cele mai interesante date, statistici şi observaţii referitoare la istoricul duelurilor directe dintre AS Roma şi Udinese, precum şi la randamentul recent al celor două formaţii:

  • seria curentă de nouă victorii consecutive a celor de la AS Roma contra lui Udinese reprezintă un record în istoria formaţiei giallorossa de succese consecutive în faţa unui adversar din Serie A.
  • AS Roma s-a impus în ultimele patru partide disputate pe terenul lui Udinese în campionat, dintre care de trei ori cu scorul de 1-0.
  • Udinese, după ce a obţinut cinci victorii consecutive în Serie A, a reuşit un singur succes în ultimele şase etape de campionat, cu un bilanţ general format din două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri.
  • totuşi, formaţia antrenată de Massimo Oddo nu a suferit niciun eşec de-a lungul celor mai recente cinci meciuri disputate în Serie A pe Dacia Arena, cu două victorii urmate de două remize.
  • AS Roma s-a impus în ultimele două partide de campionat, după ce obţinuse acelaşi număr de victorii în precedentele zece runde, cu un bilanţ general completat de cinci rezultate de egalitate şi trei eşecuri.
  • giallorossi au fost învinşi în doar unul dintre ultimele 18 meciuri disputate pe teren străin în Serie A (13 victorii şi patru remize), contra lui Juventus, într-o partidă disputată în data de 23 decembrie.
  • meciul de sâmbătă va reprezenta un duel între echipele care au marcat cu cel mai mare număr de jucători diferiţi în actualul campionat: Udinese (14) şi AS Roma (13).
  • Maxi López a înscris de patru ori împotriva celor de la AS Roma în campionat, reuşind să marcheze mai mult doar contra Cesenei (şase); totuşi, atacantul argentinian se află într-o serie de 14 partide la rând fără gol, un record negativ la nivel personal în Serie A.
  • Udinese este victima preferată a lui Stephan El Shaarawy în Serie A (cinci goluri), formaţie împotriva căreia a reuşit inclusiv ultima sa dublă în campionat, consemnată în partida din tur.
  • atacantul bosniac Edin Dzeko a contribuit direct la cinci goluri marcate de echipa sa împotriva lui Udinese în campionat, prin trei reuşite şi două assist-uri.