Roma, în căutarea recordului de goluri. Napoli, cea mai eficientă în repriza secundă

Cele mai importante date statistice referitoare la istoricul meciurilor precedente disputate de AS Roma cu Napoli, înainte de partida de sâmbătă

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
13 octombrie 2017
Edin Dzeko (AS Roma), Lorenzo Insigne (Napoli)
Edin Dzeko (AS Roma), Lorenzo Insigne (Napoli)

Duel de gală pe stadionul Olimpico din capitala Italiei, unde AS Roma va evolua în compania liderului din Serie A, Napoli, într-un meci contând pentru etapa cu numărul opt din campionatul italian, care va mai aduce în prim plan alte două confruntări extrem de interesante în acest sfârşit de săptămână, Juventus – Lazio, respectiv Inter Milan – AC Milan.

În aşteptarea unui weekend ce se anunţă spectaculos în Serie A, iată câteva dintre cele mai importante date statistice referitoare la istoricul meciurilor precedente disputate de AS Roma cu Napoli, două dintre contracandidatele lui Juventus la titlu:

– un singur rezultat de egalitate s-a consemnat între AS Roma şi Napoli de-a lungul celor mai recente zece etape de campionat (0-0 în decembrie 2015): bilanţul general este completat de cinci succese ale formaţiei giallorossa şi patru ale lui Napoli.

– scorul de 8-0 în favoarea celor de la AS Roma în martie 1959 rămâne până în prezent cea mai drastică înfrângere suferită de Napoli în prima ligă a campionatului italian.

– înainte de succesul din campionat obţinut în stagiunea precedentă pe stadionul Olimpico, Napoli nu mai reuşise să obţină toate cele trei puncte în capitala Italiei contra AS Romei din februarie 2011.

– AS Roma ajuns la 27 de meciuri de campionat cu cel puţin un gol marcat: dacă va reuşi să înscrie şi în partida cu Napoli de sâmbătă seara, gruparea capitolină va stabili un record propriu în ceea ce priveşte numărul de meciuri consecutive cu gol marcat în Serie A.

– Napoli a înregistrat şapte victorii în primele şapte etape de campionat: doar două formaţii au reuşit să se impună în opt runde din debutul unui sezon de Serie A (Juventus în stagiunile 1930/31, 1985/86 şi 2005/06, respectiv AS Roma în 2013/14).

– Napoli este cea mai prolifică echipă în repriza a doua, luând în considerare meciurile din actualul campionat, cu 16 goluri marcate. De partea cealaltă, AS Roma a primit patru goluri în Serie A până acum, toate în ultimele 45 de minute ale confruntărilor.

– doar Juventus (411 minute) s-a aflat mai mult în avantaj în acest campionat decât AS Roma (343) şi Napoli (332).

– Marek Hamsik (autor a cinci goluri în Serie A contra Romei), se află la un singur gol distanţă de recordul lui Diego Armando Maradona, care în acest moment este cel mai bun marcator din istoria lui Napoli (115 gol înscrise în toate competiţiile).

– Lorenzo Insigne a evoluat până acum de nouă ori în campionat împotriva celor de la AS Roma însă nu a marcat niciun gol. Nu există un alt adversar în faţa căruia atacantul italian sa fi jucat mai multe meciuri în Serie A fără a înscrie cel puţin un gol.

– Edin Dzeko, autor a două goluri în trei partide jucate contra lui Napoli în Serie A, a participat prin şapte goluri şi un assist la 57% (opt din 14) dintre golurile marcate de AS Roma în acest campionat.