AS Roma, un singur eşec din ultimele zece meciuri cu Fiorentina în Serie A

Cele mai interesante date statistice referitoare la istoricul meciurilor dintre Fiorentina şi AS Roma, înainte de duelul din etapa a-12-a de Serie A

Radja Nainggolan, AS Roma
1 noiembrie 2017

Sfârşitul de săptămână va programa etapa cu numărul 12 din Serie A, în care primele patru clasate par a avea o misiune accesibilă în tentativa de a continua lupta de la distanţă pentru titlu şi calificarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League. Napoli, Inter Milan, Juventus şi Lazio vor înfrunta pe Chievo, Torino, Benevento, respectiv Udinese şi nu concep niciun alt rezultat în afara celor trei puncte, având în vedere situaţia extrem de echilibrată din clasamentul Seriei A.

AS Roma, care la mijlocul săptămânii a reuşit o evoluţie şi un rezultat de excepţie în duelul cu Chelsea, câştigat pe stadionul Olimpico din capitala Italiei cu scorul de 3-0, va avea o sarcină mai dificilă decât principalele contracandidate la titlu, urmând a se deplasa pe stadionul Artemio Franchi din Firenze pentru confruntarea cu Fiorentina, care va reprezenta de altfel cel mai interesant duel din următoarea etapă a campionatului italian. În aşteptarea partidei de duminică, iată câteva dintre principalele date statistice şi curiozităţi legate de istoricul duelurilor directe, precum şi parcursul recent al celor două formaţii:

– AS Roma a câştigat opt din ultimele zece partide disputate în Serie A contra celor de la Fiorentina in Serie A, pierzând o singură dată, în duelul disputat stagiunea anterioară pe stadionul Franchi, cu scorul de 1-0.

– în patru din ultimele şase partide directe disputate la Firenze, una dintre cele două echipe nu a reuşit să înscrie.

– Fiorentina a marcat cel puţin un gol în fiecare dintre ultimele 20 de meciuri de campionat disputate pe stadionul Artemio Franchi din Firenze (în total 41 de goluri înscrise de formaţia viola).

– de-a lungul timpului, AS Roma a reuşit doar de două ori să primească mai puţin de cinci goluri după zece etape de Serie A, în stagiunile 2013/14 (un singur gol) şi 2003/04 (trei goluri), ambele sezoane fiind încheiate de gruparea capitolină pe poziţia a doua a ierarhiei Seriei A.

– AS Roma este echipa care s-a impus de cele mai multe ori cu scorul de 1-0 în actualul campionat (de patru ori, inclusiv ultimele trei etape), precum şi formaţia care a încheiat cele mai multe meciuri de Serie A fără gol primit (şase din zece etape).

– Fiorentina a pierdut toate cele cinci meciuri în care s-a aflat în dezavantaj pe tabelă în acest campionat.

– AS Roma este singura formaţie din actuala ediţie de Serie A care nu a marcat prin niciun jucător venit de pe bancă, însă nici nu a primit gol de la un adversar care intrat pe parcursul meciului.

– patru din ultimele şapte goluri marcate de Fiorentina în campionat l-au avut în prim plan Marco Benassi (trei goluri în prei apariţii şi o pasă de gol).

– primul dintre cele două goluri marcate în Serie A de către Federico Fazio a fost înscris chiar contra Fiorentinei, în ultimul meci disputat între cele două echipe.

– mijlocaşul belgian Radja Nainggolan a înscris trei goluri şi a reuşit o pasă de gol de-a lungul celor şapte partide disputate pentru AS Roma contra Fiorentinei în Serie A.