Sampdoria, victorii în ultimele două meciuri de Serie A disputate cu AC Milan

Cele mai interesante statistici, date şi aspecte generale înainte de meciul dintre AC Milan şi Sampdoria, contând pentru etapa a-25-a din Serie A

AC Milan - Sampdoria 0-1 (Serie A, 5 februarie 2017)
16 februarie 2018

Nu multă lume ar fi anticipat faptul că după 24 de etape de campionat, Sampdoria se va afla în faţa celor de la AC Milan în clasamentul Serie A, luând în considerare investiţiile masive efectuate de clubul rossonero la începutul stagiunii. Şi totuşi cea mai titrată echipă a Italiei la nivelul cupelor europene nu reuşeşte să revină în prim planul fotbalului italian, într-un sezon în care AC Milan a început cu Vincenzo Montella pe bancă, dar a fost apoi preluată de Gennaro Gattuso, antrenor care pare a fi reuşit să redreseze parţial situaţia.

De partea cealaltă, Sampdoria, pregătită de Marco Giampaolo, se poate considera mulţumită de evoluţiile şi rezultatele din actualul campionat, graţie cărora gruparea genoveză este implicată în lupta pentru calificarea în viitoarea ediţie a cupelor europene. Pe teren propriu, Sampdoria s-a dovedit un adversar extrem de incomod pentru orice formaţie din Serie A, reuşind, printre altele să învingă în faţa propriilor fani pe Juventus sau Fiorentina şi să obţină un rezultat de egalitate cu AS Roma. Însă oamenii lui Marco Giampaolo au impresionat şi în unele meciuri disputate pe teren străin, reuşind să se impună contra celor de la Fiorentina sau AS Roma.

În aşteptarea duelului de pe stadionul Giuseppe Meazza din Milano, programat a se disputa duminică seara, de la ora 21:45, iată câteva dintre cele mai interesante date, statistici şi observaţii generale referitoare la istoricul partidelor precedente dintre AC Milan şi Sampdoria, precum şi la randamentul recent al celor două echipe:

  • după ce a fost neînvinsă în opt meciuri de Serie A contra Sampdoriei, interval în care a obţinut cinci victorii şi trei remize, AC Milan a pierdut ultimele două partide disputate cu gruparea din Genova, fără să înscrie niciun gol.
  • de-a lungul celor mai recente şase dueluri directe disputate în Serie A pe terenul lui AC Milan, meciurile nu s-au încheiat niciodată de două ori la rând cu acelaşi deznodământ: Samp s-a impus în confruntarea cea mai recentă.
  • AC Milan este neînvinsă de şase etape de campionat, cu un bilanţ general format din patru victorii şi două remize: formaţia rossonero nu a ajuns la şapte partide consecutive de Serie A fără eşec din februarie 2016.
  • AC Milan s-a impus în ultima etapă de campionat, contra celor de la SPAL, fără ca adversarul să marcheze; echipa milaneză nu a mai înregistrat două meciuri de Serie A la rând fără gol primit din ianuarie 2017.
  • Sampdoria a adunat 41 de puncte în actualul campionat, cea mai bună performanţă din istoria clubului genovez în acest moment al sezonului luând în considerare ediţiile de Serie A cu trei puncte acordate la victorie.
  • Sampdoria a înscris minim un gol în fiecare dintre ultimele opt etape de campionat: nicio altă echipă de Serie A nu are un parcurs mai lung până acum.
  • AC Milan (47%) şi Sampdoria (44%) sunt două dintre cele trei echipe care, în medie, primesc cele mai multe goluri în ultimele 30 de minute ale meciurilor din actualul campionat, aflate la acest capitol doar în spatele Romei (53%).
  • partida de duminică va fi una între echipa din actuala ediţie de Serie A care a pierdut cele mai multe puncte după ce s-a aflat în avantaj pe tabelă (Sampdoria cu 17 puncte) şi a doua care a pierdut cele mai puţine (AC Milan, cu doar patru puncte pierdute, aflate în spatele lui Napoli – zero puncte pierdute de lider).
  • Patrick Cutrone este al doilea cel mai tânăr jucător autor a cel puţin cinci goluri în oricare dintre cele mai puternice cinci campionate în stagiunea 2017/18, după Kylian Mbappé (nouă goluri).
  • dintre echipele înfruntate cel puţin de opt ori în Serie A, AC Milan este formaţia împotriva căreia Fabio Quagliarella a marcat cel mai puţin: un singur gol în 21 de partide.