Champions League
Sevilla
Sevilla
11
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
Ivan Rakitić 42 (pen)
Luka Sučić 21 (pen)

Sevilla – Salzburg 1-1. Doar un punct pentru austrieci după 3 penalty-uri primite și superioritate numerică din minutul 50

Sevilla și Red Bull Salzburg au remizat 1-1 în primul meci din istoria Champions League în care s-au acordat 4 penalty-uri într-o repriză.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
15 septembrie 2021
Sevilla - Salzburg 1-1 în prima etapă a grupelor Champions League 2021-2022
Sevilla - Salzburg 1-1 în prima etapă a grupelor Champions League 2021-2022

Red Bull Salzburg a reușit doar o remiză la Sevilla, după un meci în care a primit trei penalty-uri și a avut superioritate numerică din minutul 50. Campioana Austriei a dominat întâlnirea și și-a creat numeroase ocazii, însă tratarea cu naivitate a unor momente cruciale ale jocului a costat-o în cele din urmă două puncte care ar putea cântări greu într-o grupă echilibrată din care mai fac parte Lille și Wolfsburg.

Personajul principal al meciului a fost proaspătul internațional german Karim Adeyemi, care a obținut toate cele trei penalty-uri acordate echipei sale dar l-a și ratat pe primul, în minutul 13, când a șutat pe lângă poarta apărată de Bono. Mai inspirat a fost Luka Sucic la execuția din minutul 21, însă apoi și acesta a ratat de la punctul cu var în minutul 37 când a nimerit doar bara. Avea să fie primul meci din istoria Champions League cu patru lovituri de de la 11 metri într-o repriză după ce arbitrajul video a acordat una și Sevillei, transformată cu siguranță de Ivan Rakitic pentru scorul pauzei de 1-1, însă speranțele andaluzilor într-o întoarcere de rezultat au fost zădărnicite de al doilea galben văzut de atacantul En Nesyri la cinci minute de la reluare pentru o simulare în suprafața de pedeapsă adversă.

În superioritate numerică Salzburg a avut câteva bune ocazii stopate de excelente intervenții ale lui Bono, însă pe final Sevilla a avut o mare șansă de a începe cu o victorie faza grupelor la o lovitură de cap a lui Erik Lamela care a trecut mai mică distanță de poartă.

Medie de vârstă de aproape 30 de ani pentru unsprezecele de start al Sevillei. Curiozități statistice ale meciului Sevilla - Red Bull Salzburg 1-1

  • Cu o medie de 29 de ani și 299 zile, unsprezecele de start folosit împotriva lui Salzburg este cel mai vârstnic folosit de Sevilla în întreaga sa istorie a participărilor în Champions League.
  • De la începutul sezonului 2019-2020 Diego Carlos a provocat 5 penalty-uri în Champions League și Europa League, mai multe decât orice alt jucător în cupele europene în această perioadă.
  • Golul marcat de Ivan Rakitic a fost al 100-lea al Sevillei în Champions League sau Cupa Campionilor Europeni, incluzând și fazele preliminarii ale acestor competiții.
Sevilla - Red Bull Salzburg 1-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Sevilla - Red Bull Salzburg: Adeyemi, omul de urmărit în atacul lui Salzburg

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Sevilla - Red Bull Salzburg 1-1

Sevilla
Șuturi Sevilla
  • Total: 11
  • Pe poartă: 2
48-52
Posesie (%)
  • Sevilla
  • Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
Șuturi Red Bull Salzburg
  • Total: 15
  • Pe poartă: 8
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
11
15
Șuturi pe poartă
2
8
Șuturi pe lângă poartă
6
4
Șuturi blocate
3
3
Faulturi comise
18
16
Cornere
4
6
Ofsaiduri
0
1
Cartonașe galbene
6
4
Cartonașe roșii
1
0
Parade portar
7
1
Total pase
392
432
Pase completate
301
350
Acuratețe pase
77
81