Premier League
Sheffield United
Sheffield United
13
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
David McGoldrick 59
Serge Aurier 5
Harry Kane 40
Tanguy NDombèlé 62

Sheffield United – Tottenham 1-3. Echipa lui Mourinho revine în top 4 înainte de meciul cu Liverpool

Sheffield United - Tottenham Hotspur, scor 1-3, Premier League 2020-2021. Statistici, echipele de start, notele jucatorilor.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
17 ianuarie 2021
Harry Kane, marcator în meciul Sheffield United - Tottenham 1-3
Harry Kane, marcator în meciul Sheffield United - Tottenham 1-3

Sheffield United reușise în această săptămână contra lui Newcastle prima victorie a sezonului în Premier League, însă Tottenham a adus-o rapid cu picioarele pe pământ: era doar minutul 5 când Ramsdale a respins peste transversală mingea șutată puternic de Bergwijn, dar nu a mai avut reacție la lovitura de cap a lui Aurier la cornerul bătut de Son.

1-0 în start de meci este scenariul preferat pentru echipa lui Mourinho, însă contra ultimei clasate Tottenham nu s-a retras în defensivă ci a încercat să își folosească în mod constructiv superioritatea. A ieșit un meci frumos, cu multe apariții în cele două careuri și cu un gol marcat pe final de repriză de Kane cu un șut inteligent de la 20 de metri.

Insistența ofensivă i-a redus lui Tottenham consistența defensivă, iar nota de plată a venit în minutul 59 când lui Fleck i s-a permis să arunce o minge în careu unde McGoldrick a apărut pentru lovitura de cap din care gazdele au redus din diferență. Speranțele unei reveniri le-au fost însă neutralizate după doar 3 minute când Ndombele a marcat unul din cele mai frumoase goluri ale sezonului de Premier League, o minge lobată peste Ramsdale fără să privească spre poartă.

S-a terminat 1-3, rezultat cu care Tottenham revine în top 4 înainte de meciul de pe teren propriu cu Liverpool, în timp ce Sheffield rămâne cu doar 5 puncte după 19 etape și nu are motive de optimism înainte de două deplasări la Manchester pentru meciurile cu United și City.

Curiozități statistice ale meciului Sheffield United - Tottenham Hotspur 1-3

  • Sheffield United este doar a doua echipă din istoria primei ligi engleze cu 16 meciuri pierdute din primele 19 ale unui sezon, după Bolton Wanderers în sezonul 1902-1903 care a retrogradat de pe ultimul loc.
  • Tottenham a câștigat primul său meci pe Brammal Lane din decembrie 1975, punând capăt unei serii de șapte meciuri fără victorie pe terenul lui Sheffield United.
  • Sheffield United a primit deja 15 goluri pe teren propriu în acest sezon, tot atâtea câte a primit pe Bramall Lane în întreaga stagiune precedentă.
  • Jose Mourinho nu a pierdut niciodată în Premier League un meci în deplasare contra unei echipe aflate la începutul etapei de o poziție retrogradabilă (28 de meciuri, 21 victorii, 7 remize).
Sheffield United - Tottenham Hotspur 1-3, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Sheffield United - Tottenham Hotspur

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Sheffield United - Tottenham Hotspur 1-3

Sheffield United
Șuturi Sheffield United
  • Total: 15
  • Pe poartă: 5
42-58
Posesie (%)
  • Sheffield United
  • Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
Șuturi Tottenham Hotspur
  • Total: 14
  • Pe poartă: 5
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
15
14
Șuturi pe poartă
5
5
Șuturi pe lângă poartă
3
4
Șuturi blocate
7
5
Faulturi comise
13
4
Cornere
5
7
Ofsaiduri
4
1
Parade portar
2
4
Total pase
413
580
Pase completate
321
481
Acuratețe pase
78%
83%

Meciuri precedente între Sheffield United și Tottenham Hotspur

2019-2020

  • Premier LeaguePremier League
    Sâmbătă, 9 nov. 2019
    Tottenham
    Tottenham Hotspur
    1-1
    Sheffield United
    Sheffield Utd.
  • Premier LeaguePremier League
    Joi, 2 iul. 2020
    Sheffield Utd.
    Sheffield United
    3-1
    Tottenham Hotspur
    Tottenham