Stephan Lichtsteiner, aproape de un transfer la Borussia Dortmund

Fundaşul elveţian Stephan Lichtsteiner va părăsi pe Juventus după şapte sezoane şi este aproape de a semna un contract cu Borussia Dortmund

Stephan Lichtsteiner va părăsi pe Juventus la finalul acestui sezon
8 mai 2018

După şapte ani petrecuţi la Juventus, alături de care şi-a trecut în palmares şapte titluri de campion al Italiei, fundaşul dreapta elveţian Stephan Lichtsteiner a confirmat la finalul meciului disputat cu Bologna faptul că acesta va fi ultimul său sezon în tricoul grupării torineze. Doar trei meciuri, aşadar, rămase de disputat pentru apărătorul ajuns la 34 de ani, care după experienţele în Serie A, unde a evoluat inclusiv pentru Lazio, este acum pregătit pentru o aventură într-un campionat diferit.

“Pentru mine partida cu Bologna a fost cea cu numărul 200 pentru Juventus şi ce-al 300-lea meci incluzând prezenţele pentru Lazio. Dar va fi ultimul meu an aici, acest lucru este sigur.” – a recunoscut Stephan Lichtsteiner, intervievat la microfonul Mediaset Premium imediat după ultimul fluier al duelului din ultima etapă de Serie A. Întrebat despre următoarea destinaţie, experimentatul jucător, cu peste 90 de selecţii în echipa naţională a Elveţiei, nu a dorit să confirme numele echipei petru care va evolua din stagiunea viitoare, însă a precizat că nu va rămâne în campionatulul italian: “Nu, nu voi mai evolua în Serie A, va fi o echipă din afară.”

Conform informaţiilor publicate recent de cotidianul german Bild, Stephan Lichtsteiner a ajuns deja la un acord cu oficialii clubului Borussia Dortmund, astfel că în luna iulie se va alătura grupării de pe Signal-Iduna-Park în calitate de jucător liber de contract, înţelegerea sa cu Juventus urmând a expira în această vară. Fostul fundaş al celor de la Lazio va semna un contract valabil pe un an cu Borussia Dortmund şi o clauză prin care înţelegerea sa se poate prelungi pe încă un sezon, în funcţie de numărul de prezenţe şi randamentul jucătorului.

Cu peste 250 de apariţii pentru Juventus în toate competiţiile şi 13 trofee câştigate alături de formaţia bianconero, Stephan Lichtsteiner a fost întrebat despre cel mai plăcut moment în tricoul grupării torineze: “Sper ca cel mai frumos moment abia acum să urmeze.” – a replicat fundaşul elveţian, într-o săptămână în care Juventus va disputa finala Cupei Italiei, împotriva celor de la AC Milan şi foarte probabil îşi va trece în palmares un nou titlu de campioană a Italiei.