Toni Kroos explică importanţa transferului de la Bayern la Real Madrid

Mijlocaşul Toni Kroos a discutat despre decizia de a se transfera la Real Madrid în 2014 şi influenţa antrenorilor de-a lungul carierei

Toni Kroos, Real Madrid
4 octombrie 2017

Toni Kroos a recunoscut că a luat decizia corectă în 2014, când a acceptat oferta celor de la Real Madrid şi a părăsit astfel pe Bayern Munchen. Mijlocaşul german şi-a încetat colaborarea cu gruparea bavareză în urmă cu trei ani, după ce a crescut din punct de vedere profesional la Bayern Munchen şi s-a făcut remarcat în panorama fotbalului european, pentru a ajunge apoi la consacrarea definitivă odată cu mutarea la Madrid, unde a reuşit să obţină rezultate remarcabile. La 27 de ani, Toni Kroos a câştigat mai multe trofee decât oricare alt jucător german din generaţia sa, iar perspectivele de a continua să îşi imbogăţească şi mai mult palmaresul rămân foarte bune.

Aflat în cantonamentul echipei naţionale a Germaniei pentru a pregăti ultimele două meciuri din cadrul campaniei de calificare la Campionatul Mondial 2018, cu Irlanda de Nord şi Azerbaijan, Toni Kroos a acordat un interviu pentru site-ul Federaţiei Germane de Fotbal în care a discutat despre importanţa transferului său la Real Madrid, precum şi despre influenţa antrenorilor în parcursul carierei sale:

“Schimbarea de echipă a fost decizia corectă, din punctul meu de vedere nu există niciun dubiu asupra acestui lucru. Cu siguranţă dacă ai oportunitatea de a merge la un club de top dintr-o ţară străină, acest lucru reprezintă un pas important în procesul tău de dezvoltare ca jucător. Carlo Ancelotti m-a dorit foarte mult la Madrid, a insistat pentru mine şi mi-a acordat încredere. Lumea poate că mă considera un jucător bun în momentul în care am plecat de la Bayern Munchen, un jucător tânăr şi promiţător, dar unul dintre cei mulţi de la Bayern. Însă când eşti singurul jucător german care evoluează pentru Real Madrid, primeşti cu siguranţă mult mai multă atenţie. Transferul meu la Real Madrid în mod cert mi-a adus mai multă apreciere şi atenţie în Germania.” – a declarat mijlocaşul german, în cadrul interviului publicat pe site-ul Federaţiei Germane de Fotbal.

Despre singurul sezon petrecut la Bayern Munchen sub comanda antrenorului spaniol Pep Guardiola, înainte de mutarea în capitala Spaniei, Toni Kroos a adăugat: “Nu aş subestima anul meu cu Pep Guardiola, deoarece cred că am făcut un pas important pentru jocul şi cariera mea în acel sezon. Eu privesc cariera mea în diferite faze: Jupp [Heynckes] a fost cel mai important antrenor al meu în prima perioadă a carierei, atât la Leverkusen, cât şi apoi la Munchen. Pep Guardiola m-a considerat un jucător important în sistemul său tactic, iar stilul meu de joc s-a adaptat perfect pe conceptul său.” – a precizat mijlocaşul german, care alături de Real Madrid a câştigat până acum un titlu în Primera Division (2016–17), o Supercupă a Spaniei (2017) şi, cel mai important, două trofee consecutive în UEFA Champions League (2015–16, 2016–17), fiind inclus în echipa sezonului de Champions League la ambele campanii triumfătoare ale grupării din capitala Spaniei.