Torino, în căutarea primului succes cu AC Milan din 2001

Cele mai importante date statistice înainte de meciul dintre AC Milan şi Torino, programat a se disputa duminică pe stadionul Giuseppe Meazza din Milano

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
23 noiembrie 2017
Andrea Belotti a ratat un penalty în meciul Milan - Torino 3-2 de anul trecut
Andrea Belotti a ratat un penalty în meciul Milan - Torino 3-2 de anul trecut

AC Milan nu îşi mai permite un nou pas greşit în campionat după o primă parte a sezonului cu evoluţii şi rezultate sub nivelul pretenţiilor pentru gruparea milaneză, care a pierdut două din ultimele trei meciuri de Serie A, pe teren propriu cu Juventus, respectiv în deplasare contra celor de la Napoli şi a ajuns astfel în afara locurilor care permit participarea în viitoarea ediţie a cupelor europene, având cu doar un punct mai mult decât următorul său adversar, Torino, în clasamentul Serie A.

Echipa antrenată de Sinisa Mihajlovic avea la rândul său pretenţii mult mai mari pentru stagiunea 2017/2018, condusă de pe teren de atacantul Andrea Belotti, un jucător pentru care Torino a primit oferte de peste 40 de milioane de euro în cursul perioadei de transferuri din vară, însă fără ca preşedintele Urbano Cairo să le ia în considerare, din dorinţa de a crea o echipă capabilă de o performanţă importantă atât la nivelul campionatului, cât şi a cupelor europene.

Confruntarea din etapa a-14-a de Serie A dintre AC Milan şi Torino va avea loc duminică după amiaza, pe stadionul Giuseppe Meazza din Milano. Iată câteva dintre cele mai importante statistici şi informaţii generale referitoare la istoricul duelurilor directe şi evoluţiile recente ale celor două echipe din nordul Italiei:

– Torino nu s-a mai impus contra celor de la AC Milan în Serie A din noiembrie 2001: în acel meci gruparea piemonteză câştiga cu scorul de 1-0, graţie unui gol marcat de atacantul Cristiano Lucarelli. De atunci s-au înregistrat opt rezultate de egalitate şi 11 succese ale formaţiei rossonero.

– AC Milan a reuşit să încheie fără gol primit în 14 dintre ultimele 21 de partide disputate pe teren propriu cu Torino în Serie A, interval în care a fost neînvinsă.

– AC Milan a pierdut şase meciuri în actualul campionat. De-a lungul precedentelor 70 de ediţii de Serie A, doar într-un singur an echipa rossonero a mai pierdut atât de multe partide după 13 etape (sezonul 2012/13).

– Milan nu a marcat în ultimele trei meciuri jucate pe teren propriu în Serie A, în care a înregistrat un rezultate de egalitate şi două eşecuri. Gruparea milaneză reuşise anterior să câştige precedentele patru partide disputate pe stadionul Giuseppe Meazza, marcând de fiecare dată cel puţin două goluri.

– Torino a reuşit să se impună în doar una dintre cele mai recente opt etape de campionat (patru eşecuri şi trei remize), după ce anterior câştigase patru din precedentele şase.

– Torino a încheiat fără gol primit doar un meci din ultimele 16 disputate pe teren străin în Serie A (succesul cu scorul de 1-0 obţinut contra celor de la Benevento în septembrie).

– AC Milan este, alături de Lazio, una dintre cele două echipe care nu au primit încă gol cu capul. De partea cealaltă, trei din ultimele cinci goluri primite de Torino în campionat au fost înscrise prin acest procedeu.

– Torino a încheiat doar două meciuri în acest sezon fără să primească gol: doar Benevento, care a pierdut în toate cele 13 etape jucate până acum, stă mai prost la acest capitol.

– atacantul Nikola Kalinic a marcat în ultimul meci de Serie A jucat contra celor de la Torino, după ce în precedentele trei partide cu gruparea piemonteză nu reuşise niciun gol.

– Daniele Baselli a înscris trei goluri împotriva lui AC Milan în Serie A, mai mult decât în faţa oricărui adversar din Italia.