Udinese, patru victorii din ultimele cinci meciuri de Serie A jucate acasă cu AC Milan

Cele mai importante statistici înainte de meciul de Serie A dintre Udinese şi AC Milan, programat a se disputa duminică, pe Dacia Arena

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
1 februarie 2018
Udinese - AC Milan 2-1 (Serie A, 29 ianuarie 2017)
Udinese - AC Milan 2-1 (Serie A, 29 ianuarie 2017)

AC Milan va încerca să continue momentul pozitiv din campionat în partida pe care gruparea rossonero o va disputa duminică după amiază cu Udinese, programată a avea loc pe Dacia Arena din Udine, în cadrul etapei a-23-a din Serie A. Pentru prima dată în actualul campionat formaţia milaneză a reuşit să lege trei victorii consecutive (contra celor de la Crotone, Cagliari şi Lazio), iar tehnicianul Gennaro Gattuso va spera să poată prelungi seria pozitivă cât mai mult posibil, în tentativa de a recupera locuri în clasamentul Serie A, unde AC Milan ocupă momentan doar poziţia a şaptea, la zece puncte distanţă de ultimul loc care permite participarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League.

Însă formaţia friulană nu va reprezenta cu siguranţă un oponent facil, luând în considerare mai ales evoluţiile recente. Sub comanda lui Massimo Oddo, numit pe banca tehnică după demiterea lui Luigi Delneri, Udinese a pierdut un singur meci pe propria arenă, cel disputat împotriva liderului Napoli, scor 0-1, pentru ca apoi să obţină şapte puncte din duelurile cu adversari de un nivel mai apropiat, precum Benevento, Verona şi SPAL. În aşteptarea partidei care va avea loc duminică, pe Dacia Arena, cu începere de la ora 16:00, iată câteva dintre cele mai interesate date şi statistici referitoare la istoricul duelurilor directe, precum şi la parcursul recent înregistrat de cele două echipe:

  • prin cele 31 de rezultate de egalitate în Serie A din 85 de meciuri, AC Milan este echipa împotriva căreia Udinese a remizat de cele mai multe ori, cu un bilanţ general completat de 16 victorii şi 38 de eşecuri; ultima remiză datează din februarie 2016.
  • Udinese a câştigat patru dintre ultimele cinci meciuri de Serie A disputate pe teren propriu contra celor de la AC Milan, la fel de multe precum reuşise în precedentele 25 de întâlniri.
  • de la venirea lui Massimo Oddo pe banca lui Udinese, gruparea friulană a adunat 20 de puncte în campionat: doar Napoli (22) şi Juventus (25) au reuşit o performanţă mai bună în această perioadă.
  • după eşecul drastic suferit cu Juventus, scor 6-2, Udinese nu a primit mai mult de un gol pe meci în ultimele şase etape de Serie A disputate pe teren propriu.
  • Milan vine după trei victorii consecutive în campionat: ultima dată când rossoneri au ajuns la patru victorii la rând se întâmpla în aprilie 2014.
  • după patru meciuri de Serie A disputate pe teren străin în care a adunat doar două puncte, AC Milan s-a impus în ultima deplasare, contra celor de la Cagliari.
  • Milan este echipa cu cele mai multe şuturi trimise din afara careului în actuala ediţie de Serie A (190).
  • antrenorii Gennaro Gattuso şi Massimo Oddo au fost coechipieri la AC Milan timp de trei sezoane, în perioada 2007 – 2011 şi au jucat împreună în 44 de meciuri de campionat.
  • trei dintre cele patru goluri marcate de Rodrigo de Paul (precum şi patru dintre cele şase assist-uri reuşite de jucător în actualul campionat), au fost înregistrate în partide disputate pe Dacia Arena.
  • Giacomo Bonaventura a contribuit la cinci dintre ultimele zece goluri marcate de AC Milan în acest sezon de Serie A, prin patru goluri şi un assist.