Serie A
Verona
Verona
30
AC Milan
AC Milan
Antonio Caracciolo 24
Moise Kean 55
Daniel Bessa 77

Verona – AC Milan 3-0. Eşec dur pentru formaţia rossonero

Golurile marcate de Antonio Caracciolo, Moise Kean şi Daniel Bessa au adus victoria pentru Hellas Verona în meciul de Serie A contra celor de la AC Milan

Cronică scrisă de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
18 decembrie 2017
Hellas Verona - AC Milan 3-0
Hellas Verona - AC Milan 3-0

„Stadionul din Verona este un loc extrem de dificil de jucat.” – Antrenorul Rino Gattuso îşi avertizase jucătorii despre faptul că stadionul Marc’Antonio Bentegodi urma să reprezinte un obstacol dificil pentru AC Milan, în ciuda locului ocupat de gruparea veroneză în clasamentul Serie A, precum şi a faptului că în urmă cu doar câteva zile formaţia rossonero se impusese pe teren propriu cu scorul de 3-0, în Cupa Italiei. Însă foarte probabil nici măcar noul tehnician al lui AC Milan nu s-ar fi aşteptat la un astfel de deznodământ în duelul contând pentru etapa a-17-a din Serie A, în care Rino Gattuso a suferit prima înfrângere în calitate de antrenor al lui Milan, un 3-0 ce demonstrează că pentru gruparea milaneză lucrurile sunt departe de a se fi schimbat într-o manieră pozitivă.

Antrenorul gazdelor, Fabio Pecchia, a început într-un sistem 4-4-2, cu Alex Ferrari, Antonio Caracciolo, Thomas Heurtaux şi Martin Caceres în compartimentul defensiv, o linie mediană formată din Romulo, Bruno Zuculini, Marcel Buechel, respectiv Mattia Valoti şi un parteneriat ofensiv alcătuit din Alessio Cerci şi Daniele Verde. De partea cealaltă, Rino Gattuso a confirmat linia defensivă din patru oameni, cu Ricardo Rodriguez şi Davide Calabria în cele două benzi, respectiv Alessio Romagnoli şi Leonardo Bonucci pe zona centrală. Giacomo Bonaventura, Riccardo Montolivo şi Franck Yannick Kessie au evoluat la mijloc, în timp ce tridentul ofensiv a fost format din Fabio Borini, Nikola Kalinic şi Suso.

AC Milan, debut de meci promiţător

Oaspeţii au încercat să preia iniţiativa jocului încă din start şi să deschidă defensiva adversă prin schimbări de direcţie continue şi o presiune care nu anunţa nici pe departe deznodământul negativ pentru AC Milan. Şutul lui Davide Calabria după doar 51 de secunde de joc confirma începutul bun al rossonerilor. Replica gazdelor a venit în minutul 10, la capătul unei faze de atac cu Martin Caceres şi Daniele Verde în prim plan, finalizată de fostul fundaş al lui Juventus printr-un şut reţinut de portarul Gianluigi Donnarumma. Milan s-a bazat în principal pe ideile şi inspiraţia lui Suso, care a încercat de fiecare dată să creeze pericol în defensiva veroneză: o eroare în minutul 18 a lui Verde i-a oferit lui Suso posibilitatea de a construi un contraatac, continuat cu pasa către Nikola Kalinic şi o finalizare imprecisă a vârfului croat.

La jumătatea primei reprize, antrenorul Fabio Pecchia a fost nevoit să efectueze deja prima modificare din cauza accidentării lui Mattia Valoti: Daniel Bessa a fost introdus pe teren în locul acestuia. La puţin timp distanţă, Hellas a deschis scorul, ca urmare a primului gol marcat în Serie A de Antonio Caracciolo: centrarea din corner a lui Romulo a fost reluată de fundaşul italian printr-o lovitură de cap puternică, fără ca portarul Gianluigi Donnarumma să poată interveni salvator. Replica lui AC Milan a venit rapid, iar execuţia lui Franck Yannick Kessie a fost respinsă în corner de intervenţia excelentă a lui Nicolas. Suso a stat la baza celei mai importante ocazii de egalare a oaspeţilor, la o fază în care intervenţia portarului Nicolas, urmată de cea a fundaşului Herteaux i-au negat mijlocaşului spaniol golul în două rânduri.

Hellas Verona, un nou succes pe teren propriu în faţa lui Milan

La pauză, Rino Gattuso a încercat să schimbe soarte celor trei puncte prin introducerea tânărului atacant Patrick Cutrone în locul lui Ricardo Rodriguez. După cum s-a întâmplat şi în prima parte, formaţia rossonero a început repriza într-o manieră pozitivă, iar execuţia lui Kalinic se putea dovedi extrem de periculoasă fără intervenţia fundaşului Thomas Herteaux. Milan a forţat, însă lovitura decisivă a fost dată de Hellas Verona, în minutul 55: Daniel Bessa a evitat perfect jocul la offside al defensivei oaspeţilor şi a scăpat singur pe partea stângă, iar mingea sa în faţa porţii a fost finalizată cu calm de către atacantul în vârstă de 17 ani Moise Kean. Răspunsul lui Gattuso a venit prin introducerea lui André Silva în locul lui Kalinic şi trecerea la un sistem 4-4-2, însă singurul jucător care a părut capabil să deschidă defensiva veroneză a fost acelaşi Suso: în minutul 68 execuţia atacantului spaniol a fost respinsă de Nicolas peste bara transversală.

Cu un sfet de oră înainte de final, Hellas Verona şi-a asigurat cele trei puncte şi a dat din nou dovadă de pragmatism, reuşind astfel să valorifice aproape toate ocaziile de gol: spaţiile din defensiva milaneză au fost valorificate de Romulo, care şi-a trecut în cont un assist pentru golul marcat de Daniel Bessa, ceea ce a reprezentat prima reuşită în Serie A pentru mijlocaşul brazilian în vârstă de 24 de ani. Pe final, frustrarea şi starea de nervozitate din tabăra milaneză a fost reflectată de intervenţia extrem de dură a lui Suso, cel mai bun om al oaspeţilor: centralul Daniele Orsato a consultat proba video şi a decis eliminarea jucătorului spaniol, care astfel a completat o după amiază tristă pentru echipa rossonero.

Scor final 3-0 şi după două victorii consecutive, AC Milan suferă primul eşec sub comanda lui Rino Gattuso, care ar fi sperat să confirme semnalele încurajatoare din meciurile precedente printr-un rezultat pozitiv pe stadionul Marc’Antonio Bentegodi din Verona. Pentru AC Milan problemele nu sunt doar de natură ofensivă: Hellas reuşise să înscrie doar 14 goluri în primele 16 etape de campionat, însă a avut capacitatea de a marca de trei ori în faţa unei defensive extrem de fragile a oamenilor lui Rino Gattuso.

Hellas Verona obţine astfel un nou succes pe teren propriu cu Milan, la fel precum în stagiunea anterioară, însă cele trei puncte nu sunt suficiente pentru ca echipa antrenată de Fabio Pecchia să iasă momentan din zona locurilor retrogradabile. Veronezii vor avea în continuare un program extrem de dificil (Udinese, Juventus, Napoli), în timp ce AC Milan va înfrunta pe Atalanta, Fiorentina, respectiv Crotone în următoarele etape de Serie A.

Verona - AC Milan 3-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Verona - AC Milan

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Verona - AC Milan 3-0

Verona
Șuturi Verona
 • Total: 6
 • Pe poartă: 4
32-68
Posesie (%)
 • Verona
 • AC Milan
AC Milan
Șuturi AC Milan
 • Total: 28
 • Pe poartă: 6
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
6
28
Șuturi pe poartă
4
6
Șuturi pe lângă poartă
2
14
Șuturi blocate
0
8
Faulturi comise
11
13
Cornere
4
13
Ofsaiduri
7
1
Cartonașe galbene
3
2
Cartonașe roșii
0
1

Meciuri precedente între Verona și AC Milan

2017-2018

 • Coppa ItaliaCoppa Italia
  Miercuri, 13 dec. 2017
  AC Milan
  AC Milan
  3-0
  Verona
  Verona

2015-2016

 • Serie ASerie A
  Duminică, 13 dec. 2015
  AC Milan
  AC Milan
  1-1
  Verona
  Verona
 • Serie ASerie A
  Luni, 25 apr. 2016
  Verona
  Verona
  2-1
  AC Milan
  AC Milan