Champions League
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
13
Lille
Lille
Renato Steffen 89
Burak Yılmaz 11
Jonathan David 72
Angel Gomés 78

VfL Wolfsburg – Lille 1-3. Campioana Franței își câștigă grupa de Champions League

Cronica meciului VfL Wolfsburg - Lille, scor 1-3, în urma căruia campioana Franței a câștigat grupa de Champions League iar nemții au părăsit cupele europenele

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
09 decembrie 2021
Lille a câștigat grupa de Champions League după 3-1 în deplasare cu Wolfsburg
Lille a câștigat grupa de Champions League după 3-1 în deplasare cu Wolfsburg

Nu mulți ar fi mizat pe Lille la startul grupelor Champions League după un început poticnit în Ligue 1 fără Christophe Galtier pe banca tehnică, iar campioana Franței a mers într-adevăr pe o linie dezamăgitoare și în Europa, reușind doar 2 puncte în primele trei partide dintr-o grupă accesibilă. Trendul s-a inversat însă după înfrângerea din meciul cu PSG, ea însăși nemeritată după o prestație curajoasă, iar de atunci Lille nu a mai piedut niciun meci în mai bine de o lună și jumătate și a întors în favoarea sa soarta și în Europa, reușind câștigarea grupei după trei victorii consecutive, două dintre ele în deplasare.

Lui Lille i-ar fi fost suficientă o remiză, iar francezii și-au ușurat considerabil misiunea prin golul marcat repede de Yilmaz dintr-o pasă fantastică a lui Ikone la capătul unui contraatac pornit de la propriul portar, dar apoi au avut meritul de a nu-și pierde capul în fața atacurilor tot mai consistente ale gazdelor, care cu o victorie ar fi mers în optimile de finală. Waldschmidt a avut rapid șansa egalării cu un șut puternic de la distanță, Weghorst s-a demarcat bine și a trimis pe centrul porții după un corner, apoi tot el a avut cea mai mare oportunitate de egalare chiar înainte de pauză, însă Mandava, unul dintre cei mai interesanți fundași stânga din Champions League, a scos de pe linia porții.

Dominată în prima repriză, Lille nu a mai lăsat nimic la voia întâmplării în partea secundă. O fază minunat construită pe axul central l-a lăsat singur cu portarul pe Jonathan David care a marcat pentru 2-0 în minutul 72, iar după șase minute Angel Gomes, cel care intrase după pauză și oferise assistul pentru David, a marcat el însuși pentru 3-0. Golul de onoare marcat de Renato Steffen nu a produs niciun pic de bucurie printre jucătorii gazdelor, care în urma acestei înfrângeri nu prind nici măcar locul de Europa League și părăsesc prematur competițiile continentale chiar dacă în septembrie erau cotați cu șanse bune la locul doi în această grupă.

VfL Wolfsburg - Lille 1-3, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul VfL Wolfsburg - Lille: Gol și assist pentru Angel Gomes, venit de pe banca de rezerve

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului VfL Wolfsburg - Lille 1-3

VfL Wolfsburg
Șuturi VfL Wolfsburg
 • Total: 9
 • Pe poartă: 3
56-44
Posesie (%)
 • VfL Wolfsburg
 • Lille
Lille
Șuturi Lille
 • Total: 13
 • Pe poartă: 6
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
9
13
Șuturi pe poartă
3
6
Șuturi pe lângă poartă
5
2
Șuturi blocate
1
5
Faulturi comise
22
8
Cornere
8
3
Ofsaiduri
0
0
Cartonașe galbene
4
3
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
3
1
Total pase
461
375
Pase completate
356
272
Acuratețe pase
77
73

Meciuri precedente între VfL Wolfsburg și Lille

2021-2022

 • Champions LeagueChampions League
  Marți, 14 sep. 2021
  Lille
  Lille
  0-0
  VfL Wolfsburg
  Wolfsburg